Sportvilág

2015.05.09. 20:58

Egy Real-drukker Barcelonából

Szombathely - A Swietelsky Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának spanyol trénere, Marcos Angulo Barcelona - Real Madrid-finálét vár a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Tóth Gábor

A Bajnokok Ligája-elődöntők első meccsén a Juventus 2:1-re győzte le a vendég Real Madridot, a Barcelona pedig hazai pályán verte el 3:0-ra a Bayern Münchent. Kedden Münchenben, szerdán pedig Madridban rendeznek visszavágót.

A futsalberkekben ismert és elismert spanyol tréner harmadik éve dolgozik Magyarországon. A Győrrel bajnokságot és kupát nyert, majd szép eredményeket ért el a BME gárdájával. A Haladás kispadjára a nyáron ült le, irányításával biztosan jutottak a felsőházba a zöld-fehérek, jelenleg pedig harcban állnak a bronzéremért (mai klubtörténeti siker lenne). A játékosok és a szurkolók által is kedvelt edző valamit tehát konyít a szakmához – Marcos mester nem mellesleg a szlovén válogatott szövetségi kapitánya, csapatával pedig kivívta a pótselejtező lehetőségét. No, de mi a helyzet a nagypályás futballal? A kérdés már csak azért is érdekes, mert Marcos Angulo Barcelona vonzásközetében nőtt fel. Az ember azt gondolná róla, hogy megrögzött Barca-szurkoló.

A Haladás futsalcsapata megkezdte a felkészülést. FOTÓ: UNGER TAMÁS

– A negyeddöntő első meccseit is Spanyolországon kívül néztem meg, és természetesen a visszavágókat is a televízió

előtt, Magyarországon izgulom végig – mosolygott Marcos Angulo. – Ez egyáltalán nem szokatlan, nem először van így, hiszen az életem nagy részét már Magyarországon töltöm, félig magyarnak érzem magam. Az elődöntő első meccsein két meglepetés is ért. Először is azt gondoltam, hogy a Madrid nem fog kikapni Torinóban. Másodszor pedig nem hittem volna, hogy a Barcelona ilyen könnyedén nyer a Bayern ellen. Bár talán furcsán hangzik, de Real Madrid-szurkoló vagyok! Ennek nagyon egyszerű az oka: amikor gyerek voltam, a Real volt a legjobb csapat a világon, azt a gárdát nem lehetett nem szeretni, a gyerekként belém ivódott érzések pedig nagyon mélyek. Ma egyébként ez már másként van, a világ legjobbjának járó címet megosztva birtokolja a spanyol futball két gigásza, hol a Real, hol a Barcelona – ráadásul utóbbinál játszik a futballtörténelem legjobb játékosa, Leo Messi.

Sokszor voltam a Nou Campben, a Barca szurkolói nagyon szenvedélyes rajongók, különös módon élnek, mindenük a futball, a csapat. Nagyon tisztelem őket. Az első meccsek játéka, eredménye alapján úgy látom, hogy komoly esély van a spanyol házidöntőre. De pontosabb, ha úgy fogalmazok: nagyon szeretném, hogy a berlini döntőben a Barcelona és a Madrid lépjen pályára – és természetesen a Real Madrid nyerjen! – zárta szavait a „spanyol–magyar" Marcos Angulo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!