Sportvilág

2015.06.05. 15:01

Sorsdöntő meccs előtt - Vasárnap Nigéria az ellenfél az U20-as vb-n

Vasárnap (7.00, Duna) a továbbjutásért lép pályára Nigéria ellen a korosztályos magyar labdarúgó-válogatott az U20-as világbajnokságon.

Tóth Gábor

A német Bernd Storck szövetségi edző vezette U20-as válogatott eddig remekül teljesít Új-Zélandon: hétfőn 5-1-re győzött Észak-Korea ellen, majd csütörtökön nagy csatában, 75 percet emberhátrányban futballozva 2-1-es vereséget szenvedett Brazíliától. Nigéria az első körben 4-2-re kikapott Brazíliától, majd 4-0-ra verte Észak-Koreát. A csoportból az első két helyezett biztosan továbbjut.

A magyar csapat némi lépéselőnyben van soros ellenfelével szemben, hiszen jobb a gólaránya, így vasárnap egy döntetlen is elég lenne az üdvösséghez. De általános vélemény, hogy azzal a felfogással és csapatszellemmel, amellyel az első két mérkőzésen futballoztak a magyar fiatalok, senki ellen nincs félnivalójuk – még az afrikai bajnok is legyőzhető. A brazilok ellen kiállított Tamás Krisztián kénytelen kihagyni a sorsdöntő találkozót, ám a védlisérüléséből felépülő, az előző meccset kihagyó Németh Márió már hadra fogható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!