Sportvilág

2015.07.11. 07:06

Exhumálni kell Juan Manuel Fangio testét

Apasági tesztet rendelt el egy argentin bíró

Vámosi Péter

Fotó: Daimler

Az ötszörös világbajnok legenda Juan Manuel Fangio testét exhumálni kell a következő hónapban, miután egy apasági tesztet rendelt el egy bíró Argentínában.

Fangio megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot 1951-ben, túlélt egy majdnem halálos kimenetelű balesetet Monzában 1952-ben, majd később 1954 és 1957 között is újra bajnoka lett a sportnak. Most előkerült egy férfi, aki azt állítja, hogy az ő fia, és pereskedni kezdett.

A DNS vizsgálat miatt augusztus 7-én exhumálják majd az ötszörös világbajnok testét. Ez a hír különösen azért pikáns, mert július 17-én lesz pont húsz éve, hogy 84 évesen meghalt a Forma-1 egyik legnagyobb alakja 1995-ben.

A testet kénytelenek lesznek kiásni Balcare temetőjében, ez az a város ahol Fangio született. Innen átszállítják a közeli Mar del Platára, ahol a DNS mintákat le tudják majd venni.

Az ok amiért kénytelenek ezt a procedúrát végrehajtani az, hogy 2013-ban megjelent a bíróságon egy Oscar Cesar Espinoza nevű ember, aki azt állítja, hogy Fangio leszármazottja.

Fangio soha nem házasodott meg, és törvényesen elismert gyermeke nem született, pedig hosszú kapcsolata volt Andrea Berruettel, Espinoza édesanyjával.

Fangio a 30-as években egy Ford taxival kezdett el versenyezni. Később a kiváló taktikai érzékének, illetve az optimális sebességének köszönhetően bezsebelt bajnoki címeket Alfa Romeoval, Maseratival, Mercedesszel és Ferrarival is, és 24 versenyt nyert meg a pályafutása alatt a királykategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!