Sportvilág

2009.07.06. 02:29

Két ötödik helyezés a junior birkózó EB-ről

Tbiliszi - A tavalyi junior Eb-vel ellentétben most nem tudott érmet szerezni a Haladás-Force két szabadfogású válogatottja, Ligeti Dániel és Csercsics Richárd - de mindketten pontszerzők lettek.

Horváth Erika

Újonc volt az Eb-n a 66 kilóban induló Molnár Bálint. Egy némettel, Bohaghival hozta össze a sors, és három menetben (3:3, 0:3, 0:2), alulmaradt, így nem jutott tovább a 16 közé. Sajnos a német ezután már csak egyet nyert. Miután búcsúzott, eldőlt, hogy Bálint nem kerülhet a vigaszágra. A pontok összesítésével kialakult rangsorban 15. lett a sárvári fiú a 22 fős mezőnyben.

Szintén szombaton lépett színre az ugyancsak első éves, 18 esztendős Csercsics Richárd, aki már tavaly bronzérmet hozott a juniorok kontinensviadaláról. Abból a szempontból szerencsés volt, hogy az 1-es sorszámot húzva kihagyhatta a negyeddöntőt, első meccsén rögvest az elődöntőért birkózhatott Hugajevvel. Két szoros menetben (2:0, 1:0) az orosz nyert, de mivel ő következő győzelmével már döntősnek tudhatta magát - aztán meg is nyerte az Eb-t -, Csercsics visszamérkőzhetett a bronzéremért. Azzal az azeri Dzebisovval, aki tavaly az ifi Eb-t nyerte, és a szóbeszéd szerint nem 17, hanem 22 éves volt. Panaszkodott is akkor Ricsi, hogy a hatalmas erő, érett stílusú birkózó ellen esélytelen volt. Talán ez az emlék is közrejátszott abban, hogy a mostani találkozójuknak is hasonló volt a forgatókönyve: Dzebisov 6:0, 1:0-ra nyert, így Csercsics Richárd lett az egyik ötödik helyezett.

Tegnap került sorra a 96 kilós Ligeti Dániel. A nyolc közé jutásért a grúz Odikadzével vérre menő csatát vívott. Az első és harmadik menet lett a szombathelyi fiúé - mert övé volt az utolsó pont (4:4, 0:1, 5:5). A hajszállal megnyert csata után egy hasonló következett: a török Ozdemir ellen két menetben ugyanígy győzött (1:1, 1:1). A rutin viszont mit sem ért Magomedov ellen - aki megintcsak eléggé (túl)érett kinézetű -, technikai tussal (6:0, 6:0) az azeri lett a finalista, majd az Európa-bajnok is. Ligeti Dani a bronzéremért az ukrán Olijnyikkel találkozott - sajnos ezen a meccsen is alulmaradt (1:4, 0:6), így neki is meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!