Sportvilág

2013.04.02. 15:45

Második a Vízmű

A szombathelyi Vízmű SC úszói remekül szerepeltek az 1972-es nyári olimpia helyszínén rendezett nemzetközi versenyen.

Tóth Gábor

A rangos, Head Tophy elnevezésű erőpróba 890 úszó résztelével zajlott le. A szombathelyi színeket a Vízmű SC 12 úszója képviselte. A csapat a soraikat tizedelő betegségek után utazott el Münchenbe, ahol Karvalics Péter vezetőedző felmérhette, hogy egy európai szintű összemérésben hol tartanak a versenyzői. A hosszú utazás után a péntek regenerálódással telt, majd szombat reggel kezdődött a verseny. Jó körülmények között, rugalmasan és gyorsan zajlottak az események, így csak a nagy létszám miatt volt idő pihenni a versenyszámok között. A nap végére a Barta Hanna, Dancsecs Boglárka, Dobos Dorina, Vaskó Dorottya, Gönczöl Mátyás, Hetyei Erik, Imre Bálint, Imre Milán, Szuák Ákos, Barta Márton, Joó Ádám, Pustajic Ruben alkotta csapat 11 arany-, 5 ezüst- és 6 bronzérmet gyűjtött be.

A szombathelyi Vízmű SC Münchenben remekül szereplő csapata (Vízmű SC)

A második nap jöttek a kedveltebb számok és a még jobb eredmények. Így vasárnap este már 26 aranyérem mellett 11 ezüst és 7 bronz ékeskedett a Vízmű SC neve mellett. Ezzel az eredménnyel az összetett csapatversenyben az előkelő 2. helyen végeztek a szombathelyiek a 90 csapatot felvonultató erős mezőnyben (német, olasz, magyar, ukrán, orosz, fehérorosz, liechtensteini, svájci, ukrán, cseh, osztrák, svéd, lengyel, macedón úszók emelték az esemény színvonalát). Az vízműs gyerekek 88 rajtot jegyeztek az összesen. Évjáratonként is hirdettek végeredményt, ahol a 4 különböző 100 m-es versenyszámban elért LEN pontok összege alapján hirdettek győztest. A jó szereplés eredményeként a hat (!) szombathelyi úszót is díjaztak: Barta Hanna (2003), Dancsecs Boglárka (2002), Vaskó Dorottya (1999), Imre Milán (2001), Szuák Ákos (2000), Barta Márton (1999). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!