Sportvilág

2009.07.04. 02:29

Rajt a szabadfogásúaknál

Tbiliszi - Ma és holnap lépnek szőnyegre a szabadfogásúak a junior birkózó Európa-bajnokságon. A 66 kilós Molnár Bálint német, a 120 kilós Csercsics Richárd orosz ellenféllel kezd.

Horváth Erika

A lányok és a kötöttfogásúak már túl vannak a versenyeiken a grúziai birkózó Európa-bajnokságon. Eddig összesen egy pontszerző, egy ötödik helyet jegyeztek a magyarok. A tbiliszi kontinensviadal a szabadfogásúak küzdelmével zárul: a Veréb István vezette magyar csapat mind a nyolc súlycsoportban érdekelt. Tegnap négyben megtartották a sorsolást. A háromból a két elsőéves junior haladásos fiú már ma szőnyegre lép. A 66 kilóban 22-en mértek be, Molnár Bálintnak a 19-es sorszámával a 16 közé jutásért is birkóznia kell. Ellenfele egy Bolaghi nevű rutinosabb német, aki már tavaly is indult junior Eb-n és vb-n is. A 120 kilóban 13-an indulnak, Csercsics Richárd az 1-es sorszámot húzva azon három birkózó közé tartozik, aki erőnyerő az első fordulóban, tehát először a négy közé jutásért száll harcba - az orosz Hugajev ellen. A tavalyi kassai Eb-n Csercsics bronzérmes, a két évvel idősebb orosz hetedik lett, de egymás ellen nem birkóztak.

A harmadik Haladás-birkózó, Ligeti Dániel ma, a 96 kg-os súlycsoportban mérlegel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!