Szakonyfalu

2015.07.24. 15:37

Dévai gyerekek szeretettábora Szakonyfaluban

Szakonyfalu - Többéves hagyomány folytatásaként érkeztek a dévai Szent Ferenc Alapítványtól gyerekek nyaralni az Őrségi Nemzeti Parkba. Az igazgatóság a helyi közösségekkel karöltve szívügyének érzi a határon túli magyar gyermekközösségek támogatását.

Bajdó Bettina

Ezúttal Csaba testvér gyermekeiről több mint egy héten át Szakonyfalu községe gondoskodott. A szervezők sokszínű programot állítottak össze. Így a gyermekek a Hármas-határ kulturális értékeivel, hagyományaival, érdekességeivel, látnivalóival ismerkedhettek a hét során.

A dévai gyerekek nagyon sok új dologgal megismerkedhettek. Fotó: Kevy Albert

Fogadófalujukat és környékét gyalogtúrával fedezték fel, de jártak a Markovciban Dejan atyánál, Radkersburgban a várban és a Zotter csokigyárban is. De sportnap, parasztolimpia, strandfürdőzés is szerepelt a programok sorában. A vendégek és vendéglátók között igazi barátságok szövődtek. A közös imák, a színes, együtt megélt programok a hamisítatlan szlovén zene varázsa mindenki számára felejthetetlenné tette a szeretettábor napjait. A programok a falunapi programmal zárultak, ahol este a Neoton Família dalai szórakoztatták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!