Szentgotthárd

2015.05.08. 14:58

Dávid győzött - „Szentgotthárdi Csata a hulladékégető ellen”

Szentgotthárd - „Szentgotthárdi Csata a hulladékégető ellen” címmel május 6-án könyv jelent meg, melyet Woki Zoltán mutatott be a közönségnek.

A könyv alapvetően a Pro Natura St.Gotthard (Pronas) tevékenységén, a lakossági tiltakozásokon és demonstrációkon keresztül mutatja be a tervezett heiligenkreuzi hulladékégető elleni hat és féléves küzdelmet. Sokan részt vettek az újkori Szentgotthárdi Csata győzedelmes megvívásában.

A könyvet Woki Zoltán, a Pronas alapító elnöke írta közérthetően, 175 fontos eseményt megörökítve. A jobb és alaposabb megértés miatt helyenként rövid szakmai magyarázatok is olvashatók. A szöveges részt 215 kifejező fénykép színesíti, amelyek jól szemléltetik a nagy tömegdemonstrációkat, a sokszor talán meghökkentő tiltakozó módszereket, mint az ágyús és koporsós felvonulás, az éhségsztrájk jurtában, valamint a jelképes akasztófák.

Woki Zoltán. Fotó: Szendi Péter

Ezt a küzdelmet országos és nemzetközi érdeklődés kísérte, foglalkoztak vele köztársasági elnökök, a magyar miniszterelnök és az osztrák kancellár, miniszterek, nagykövetek, tötéma volt az Országgyűlésen és az Európa Parlamentben.

A kitartó és szívós munka. a példás összefogás bebizonyította, Dávid valóban legyőzheti Góliátot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!