Szentgotthárd

2015.08.29. 07:38

Leromlott a kollégium állapota - Felújításra szorulna

SZENTGOTTHÁRD - A szerdai testületi ülésen szóba került a kollégium működtetése is.

Bajdó Bettina

Felmerült a névváltoztatás lehetősége, ám kiderült, hogy ezt jóval korábban kell kérvényezni, így idén már nem változhat meg a diákszállás neve, továbbra is Szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium címet viseli. Huszár Gábor polgármester elmondta, hogy rövid időn belül egyeztetni kell a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (KLIK), és dokumentálni kell, hogyan osztják meg egymás között a feladatokat. Az önkormányzat felelőssége a működtetés, a KLIK-é pedig a taneszközök biztosítása. Kérdéses viszont, hogy a személyzet biztosítása kit terhel. Kiderült, hogy a kollégiumra jelentős összeget kell hamarosan költeni, a polgármester szavaival élve annyira leromlott az állaga, hogy lassan már kollégiumnak sem lehet nevezni. Jövőre szeretnének pályázati úton pénzhez jutni és felújítani az épületet.

Képviselői kérdésre kiderült az is, hogy három fő híján teljes a kihasználtság, a hátsó épületet pedig korábban kiadták már egy cégnek, ott nincs üres hely. Az igaz, hogy a kollégiumba bejelentett diákok nem mindig tartózkodnak a szálláson, hiszen gyakorlatra is járnak, ám azt a város nem teheti meg, hogy a valaki nevére felcímkézett ágyat, szekrény, polcot addig valaki másnak pénzért kiadja. Így ebből bevételre nem számíthatnak.

A képviselők megszavazták, hogy szeptembertől az év végéig 4,5 millió forinttal járulnak hozzá a rezsiköltségekhez, valamint elfogadták, hogy a jövő évi költségvetésben erre már külön keretet biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!