Közeledő karácsony

2017.12.22. 12:30

Meghitten ünnepeltek a gondozási központban

A Városi Gondozási Központban az idei karácsonyi ünnep egy kicsit más volt, mint a korábbi években. Kicsit meghittebb. Kicsit boldogabb. Bár borongós és esős, szürke délután volt, az ünneplőbe öltöztetett fenyő mellett meseszép perceket töltöttek együtt a gondozók gondozottaikkal.

Horváth R. László

Örömmel lépett fel a Napsugár zenekar. Fotó: Horváth R. László

Fábián Béláné intézményvezető ünnepi beszédét azzal kezdte, hogy a karácsony szinte mindent megváltoztat, az emberek ilyenkor jobban vágynak a csendre, a nyugalomra. Ezekben a napokban visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanása közepette időnként sajnos háttérbe szorulnak. Az ünnepi készülődés izgalma csodálatos, de egy szóval, egy mosollyal többet tudunk kifejezni, többet tudunk adni magunkból bármilyen ajándéknál. Az igazi ünnephez nem kell más – mondta – csak szívből jövő szeretet.

Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló jókívánságait dr. Sütő Ferenc asszisztens tolmácsolta, majd Huszár Gábor polgármester osztotta meg adventi gondolatait a jelenlévőkkel.

Örömmel lépett fel a Napsugár zenekar. Fotó: Horváth R. László

A szombathelyi Napsugár zenekar Fasching Zsuzsanna adjunktus vezetésével az évszakokhoz kapcsolódó dalokkal és karácsonyi versekkel örvendeztette meg az ünneplőket. A művészetterapeuta kérdésünkre válaszolva elmondta: az együttesben színre lépő sérült fiatalok számára igen nagy dolog, hogy egyénileg is meg tudnak nyilatkozni a hangszerek, a versek segítségével. Sokat tanulunk, és tanulnak egymástól is a színpadon – hangsúlyozta. Végezetül Fasching Zsuzsanna hozzátette:

- Boldog Batthyány-Strattmann László szavainak útmutatásával állítottuk össze műsorunkat: „Ha boldog akarsz lenni, tegyél másokat is boldoggá.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!