Szombathely

2009.04.01. 02:28

A tiszta vízért vetélkedtek a Bercsényiben

Szombathely - A Bercsényi Miklós Általános Iskolában március 26-án a víz világnapja alkalmából vetélkedő volt.

Vas Népe

Az iskola természettudományos munkaközössége az idei tanévben is megrendezte a víz világnapja alkalmából a Tiszta vizet a pohárba! elnevezésű, iskolák közötti vetélkedőjét. A versenyre meghívott iskolák háromfős csapatai a vízzel kapcsolatos földrajzi, fizikai, kémiai, biológiai, valamint környezet- és vízvédelmi ismereteikről tettek tanúbizonyságot. A vetélkedő célja volt a jó hangulatú versengés mellett annak tudatosítása a diákokban, hogy a természet egy és oszthatatlan. Ennek egyik létfontosságú anyagát, a vizet csupán a természettudományos tantárgyak vizsgálják más-más szempontból. A vetélkedőre nyolc szombathelyi és városkörnyéki iskola nevezett. A zsűri munkáját elnökként Pék Tibor vízügyi mérnök irányította. A versengést akárcsak tavaly, a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola csapata nyerte, megelőzve a vasszécse- nyi Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola trióját és a harmadik helyezett Torony csapatát. Mindhárom csapat a Kis-Balatonhoz tervezett jutalomkiránduláson vehet részt május végén, felkészítő tanárával együtt. A versenyzők szakkönyveket, DVD-ket kaptak emlékül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!