Szombathely

2009.06.10. 02:26

Gyermeknap Csepregen: odakinn borús, idebenn derűs

Csepreg - Bár az időjárás borongós volt május 29-én, sok boldog és vidám gyermek töltötte meg az általános iskolát és tornatermét a II. Városi Gyermeknapon.

Tersztyánszky Krisztina

Az eredetileg a város Fő terére szánt programsorozatot Vlasich Krisztián, a kulturális, oktatási, ifjúsági és sportbizottság elnöke nyitotta meg, amit a helyi általános iskola diákjainak fergeteges színjátszó előadása követett. A rendezvényt támogató Vas Megyei Közgyűlés oktatási, kulturális és ifjúsági bizottságának elnöke, Mészáros Árpád is köszöntötte az összegyűlt gyermeksereget a gyermeknap alkalmából.

A megnyitót követően a pécsi Szélkiáltó együttes színvonalas, élménydús, interaktív műsorral varázsolta el az apróhadat. Ezután egy pergősebb, izgalmas produkcióval a helyi Flamingó Rock Közösen az egész- ségért program keretében rajzpályázaton vehettek részt, melyet három témakörben hirdettek meg a szervezők. Az óvodásoknak az egészséges táplálkozás, az alsós tanulók a mozgás és az egészség, az 5-8. osztályos tanulók pedig a dohányzás témakörében nevezhettek.

Csepregen idén már második alkalommal szerveztek városi gyermeknapot a kulturális, oktatási, ifjúsági és sportbizottság kezdeményezésére és a többi közt a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár, a Dr. Csepregi Horváth János KIKI, a Területgondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Csin-Talan Ifjúsá-gi és Turisztikai Egyesület, valamint a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület segít-ségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!