Szombathely

2009.07.15. 02:24

Képzés segíti az elhelyezkedést

Bük - Térítésmentes felnőttképzések indulnak ősztől a Művelődési és Sportközpontban. Elsősorban a hátrányos helyzetű potenciális munkavállalókat várják a szervezők.

Tersztyánszky Krisztina

Az első fecskék , akik a TÁMOP pályázatainak keretében részesülhetnek képzésben, az októbertől induló cseh és német nyelvtanfolyam, valamint a szövés és az irodai eszközök kezelése közül választhatnak. A kistérségi beiskolázású felnőttképzések célja a foglalkoztatottság növelése, illetve a munkahelymegtartás esélyeinek javítása Bükön és térségében. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán a művelődési központ 27 millió 688 ezer forintot nyert arra a célra, hogy létrehozza a kistérség eddig hiányzó felnőttképzési központját.

A támogatás odaítélésének feltétele, hogy a közművelődési intézmény elsősorban a hátrányos helyzetű, a munkaerőpiacról kiszorult társadalmi rétegek helyzetén javítson. Ennek megfelelően az októberben induló képzésekre is olyan jelentkezőket várnak, akiknek csak nyolc általános iskolai végzettségük van, akik szakképzetlenek, gyesen vagy gyeden levő kismamák, illetve álláskeresők. Előnyt élveznek az önkéntes nyilatkozatuk alapján roma származásúak, valamint a gyermeküket egyedül nevelő szülők és a három vagy annál több eltartott gyermeket ne-velő családok tagjai.

A létrehozandó felnőttoktatási központban a projekt első részében ötven fő vehet részt képzési programon. Amíg a szülők tanulnak, gyermekeik részére a szervezők szükség esetén szakképzett pedagógussal felügyeletet biztosítanak.

A későbbiekben jogi és pénzügyi tanfolyam, majd januártól informatikai, személyes hatékonyságot fejlesztő és stresszkezelő képzések is indulnak a művelődési központban. A tanfolyamok elvégzéséről a képző központ tanúsítványt ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!