Szombathely

2009.10.28. 03:26

Egészséghét a büki iskolában

Az elmúlt hetekben témaheteket - idegen szóval projekt-heteket - tartottak a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskolában a nem szakrendszerű oktatás keretén belül az 5-6. évfolyam tanulóinak.

Tersztyánszky Krisztina

Az első héten az ötödik osztályosok Szombathelyre kirándultak, és a Savaria Múzeumban nagy érdeklődéssel nézték meg a Jégkorszak és az Ötzi kiállításokat. Másnap a tömördi Madárvártára túráztak, ahol megismerkedtek az Ablánc-völgy növény- és állatvilágával, és részt vettek a madárgyűrűzésben. Maradandó élményt nyújtott ez a látogatás, amit számos fotó is igazol. Következő nap az önismereti, csoportépítő feladatoké volt a főszerep. Itt az egyes csapatok tulajdonságát rajzolták saját magukról. Egy rövid kerékpártúra színesítette a benti foglalkozásokat. A kirándulásokról, a hét programjairól a gyerekek színes tablókat készítettek, amelyek az iskolagalériában láthatók a biogyümölcs bemutatóval együtt. Az utolsó napon az ötödikesek vitamin- és gyümölcssalátát készítettek. Az alapanyagokat a saját kertjükből hordták össze a tanulók, a hiányzó nyersanyagokat pedig önállóan vásárolták meg. A bevásárlás és a szakácskodás is nagy élmény volt. A szépen megterített asztal mellett tízóraizva értékelték a hét eseményeit a gyerekek. A véleményfalra írt bejegyzésekből kiderült, hogy az új módszerre fogékonyak a diákok, és szívesen felcserélnék a tanórákat témahetekre.

A hatodik osztályosok a következő héten vettek részt témahéten, ők is az egészséges életmóddal foglalkoztak. Készítettek táplálékpiramist, összeállítottak egy kiegyensúlyozott étrendet, tesztek segítségével felmérték saját fizikai állapotukat és sportteljesítményüket. Túráztak Bükfürdőre, egészséges zöldség- és gyümölcsételek receptjeit gyűjtötték össze és próbálták ki. Megismerték és gyakorolták a szíves vendéglátás, asztalterítés szabályait is.

Az első héten az ötödik osztályosok Szombathelyre kirándultak, és a Savaria Múzeumban nagy érdeklődéssel nézték meg a Jégkorszak és az Ötzi kiállításokat. Másnap a tömördi Madárvártára túráztak, ahol megismerkedtek az Ablánc-völgy növény- és állatvilágával, és részt vettek a madárgyűrűzésben. Maradandó élményt nyújtott ez a látogatás, amit számos fotó is igazol. Következő nap az önismereti, csoportépítő feladatoké volt a főszerep. Itt az egyes csapatok tulajdonságát rajzolták saját magukról. Egy rövid kerékpártúra színesítette a benti foglalkozásokat. A kirándulásokról, a hét programjairól a gyerekek színes tablókat készítettek, amelyek az iskolagalériában láthatók a biogyümölcs bemutatóval együtt. Az utolsó napon az ötödikesek vitamin- és gyümölcssalátát készítettek. Az alapanyagokat a saját kertjükből hordták össze a tanulók, a hiányzó nyersanyagokat pedig önállóan vásárolták meg. A bevásárlás és a szakácskodás is nagy élmény volt. A szépen megterített asztal mellett tízóraizva értékelték a hét eseményeit a gyerekek. A véleményfalra írt bejegyzésekből kiderült, hogy az új módszerre fogékonyak a diákok, és szívesen felcserélnék a tanórákat témahetekre.

A hatodik osztályosok a következő héten vettek részt témahéten, ők is az egészséges életmóddal foglalkoztak. Készítettek táplálékpiramist, összeállítottak egy kiegyensúlyozott étrendet, tesztek segítségével felmérték saját fizikai állapotukat és sportteljesítményüket. Túráztak Bükfürdőre, egészséges zöldség- és gyümölcsételek receptjeit gyűjtötték össze és próbálták ki. Megismerték és gyakorolták a szíves vendéglátás, asztalterítés szabályait is.

A hatodik osztályosok a következő héten vettek részt témahéten, ők is az egészséges életmóddal foglalkoztak. Készítettek táplálékpiramist, összeállítottak egy kiegyensúlyozott étrendet, tesztek segítségével felmérték saját fizikai állapotukat és sportteljesítményüket. Túráztak Bükfürdőre, egészséges zöldség- és gyümölcsételek receptjeit gyűjtötték össze és próbálták ki. Megismerték és gyakorolták a szíves vendéglátás, asztalterítés szabályait is.

A hatodik osztályosok a következő héten vettek részt témahéten, ők is az egészséges életmóddal foglalkoztak. Készítettek táplálékpiramist, összeállítottak egy kiegyensúlyozott étrendet, tesztek segítségével felmérték saját fizikai állapotukat és sportteljesítményüket. Túráztak Bükfürdőre, egészséges zöldség- és gyümölcsételek receptjeit gyűjtötték össze és próbálták ki. Megismerték és gyakorolták a szíves vendéglátás, asztalterítés szabályait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!