Szombathely

2012.11.30. 16:53

Feszültség a közgyűlésben

Szombathely - A Savaria Fórum kiadójával történt szerződésbontást, az aljegyző áthelyezését és a januártól várható áremeléseket hozták szóba politikusok a csütörtöki közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon. Megtudtuk azt is, Parais István lett az Agora új igazgatója.

Kupi Györgyi

Minden ellenzéki képviselőben dr. Nagy Tibor aljegyző kényszerű távozása a járási hivatalhoz okozta a legnagyobb megrökönyödést. Az MSZP-s Horváth Attila munkajogi szempontból aggályosnak minősítette az áthelyezést, és  megjegyezte, a hivatali dolgozók között nagy volt a bizonytalanság, hogy ki kerül ki a városházáról. A Savaria Fórum szerződését azonnali hatállyal mondta fel a közgyűlés fideszes szavazatokkal egy, a megyei MSZP által megjelentetett, "Orbánt és Simicskát" vádoló politikai hirdetés miatt. Horváth szerint a tíz évre kötött szerződést nem lehet így felbontani,  és ez jogilag sem állja majd meg a helyét. Újságírói kérdésre azt mondta, lehet, hogy nem volt szerencsés a hirdetés megjelentetése, de tárgyalni kellett volna a kiadóval, és ilyen tilalmat be lehet fogalmazni a szerződésbe. A Vasivíz Zrt. által jövőre fizetendő 325 millió forintos közműadóval kapcsolatban kijelentette: az unortodox gazdaságpolitika áldozatokat követel, a Vasivíz a következő.

 



Marton Zsolt vezette a csütörtöki közgyűlést. Hetven hivatali dolgozót érint az áthelyezés a járáshoz (Fotó: Horváth István)



Horváth Zoltán (LMP) szerint az elmúlt két évben nem volt még ekkora a feszültség a közgyűlésben, a zárt ülésen elsősorban a hivatali dolgozók, köztük az aljegyző áthelyezése miatt. A nyílt ülés napirendjei közül a városi klímastratégiát emelte ki, ami javaslatára bekerült a jövő évi munkatervbe.  Balassa Péter (Jobbik) képviselő szerint felesleges luxus három alpolgármester a város élén, miután az oktatás ügye az óvodák kivételével az államhoz kerül.   Marton Zsolt (Fidesz) alpolgármester a sajtótájékoztatón szólt arról, hogy inflációnál alacsonyabb mértékben emelték a közszolgáltatások árát. Tudomása szerint a hivatali dolgozók tudtak az áthelyezésről - reagált az MSZP kritikájára. A Savaria Fórum kiadójával, a Promed Kft.-vel kapcsolatos döntésük szerinte jogszerű, mert nincs helye egy,  a város címerével megjelenő, Savaria nevet viselő hetilapban olyan hirdetésnek, amelyben bűncselekménnyel vádolnak meg valakiket. 


NYILATKOZAT

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése csütörtöki ülésén vita után, többségi szavazással felmondta cégünk kiadói szerződését. Álláspontunk szerint ez a lépés jogellenes, a bíróság fogja majd kimondani a végső szót. A Promed Média Kft. a szerződésben vállalt kötelezettsége szerint továbbra is hétről hétre eljuttatja a lapot a szombathelyi háztartásokba, még öt évig.   

Szilágyi Gábor ügyvezető igazgató 
Promed Média Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!