Szombathely

2012.12.06. 16:57

Több száz új munkahely Szombathelyen

Szombathely - Egy telephelyre koncentrálják a Jabil cég szombathelyi tevékenységét, és több száz új munkahelyet szeretnének létesíteni - hangzott el a üzemcsarnok bővítéséről tartott sajtótájékoztatón. A Jabil egyike a legtöbb helyi adót fizető cégeknek a városban.

Vadas Lucia

A Jabil Circuit Magyarország Kft.  Tiszaújvárosban termelő és összeszerelő üzemmel, míg Szombathelyen és Pécsett a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokkal nyújtó Aftermarket Services (AMS, piaci értékesítés utáni szolgáltatások) gyáregységekkel van jelen.

A Jabil Aftermarket Services Szombathelyen 2003 decemberében kezdte meg a tevékenységét, majd zöldmezős beruházás keretében 2005-ben építette fel korszerű, fejlett infrastruktúrájával rendelkező szervizközpontját,  amit  két évvel ezelőtt még egy bérelt telephellyel egészítettek ki.

Molnár Miklós, Hende Csaba és Pajor Attila a sajtótájékoztatón. Örülnek a beruházásnak. Fotó: Kiss Teodóra

2013 májusáig a szombathelyi Vásártér utcai telephelyen az épület nyolcezer négyzetméteres bővítését valósítják meg.  Ez a befektetés lehetővé teszi, hogy a vállalat egy telephelyre koncentrálja jelenlegi szombathelyi működését.

Jelenleg hét partner számára nyújtanak szolgáltatásokat a szombathelyi üzemben. Pajor Attila ügyvezető igazgatótól megtudtuk, a jövő évi bővítés ezek egyikének a megnövekedő igényeinek kiszolgálására jön létre.

A megyeszékhelyen  jelenleg 1100 főt foglalkoztatnak, közülük 250-en dolgoznak a második telephelyen, amelyet a csarnokbővítés elkészültével bezárnak. Nemcsak ennek a 250 főnek munkavégzését csoportosítják át az új csarnokba,  de további több száz alkalmazott felvételét tervezik, jegyezte meg az igazgató. Az alapkőletétel februárra várható.

A szombathelyi telephelyen a high-tech elektronika területén nyújtanak garanciális és garanciaidőn túli szervizelési, valamint integrált logisztikai szolgáltatásokat. Vevőik  különböző termékeihez (mobiltelefonok, alaplapok, memóriák, mikroprocesszorok, hálózati és telekommunikációs berendezések szervizelésére) kínálnak olyan megoldásokat, mint a hibaanalízis, a készletgazdálkodás, a végfelhasználói javítási és logisztikai szolgáltatások, garancia-adminisztráció, szervizalkatrészek kezelése, és a környezeti hatás csökkentése.

A Jabil egyike annak az öt cégnek a városban, amelyek a legtöbb helyi adót fizetik, együttesen az összes helyi adóbevétel 45 százaléka származik tőlük.

Az 1966-ban Michigan államban alapított Jabil Circuit Inc. a  New York-i tőzsdén jegyzett globális vállalat, amely 21 országban, 59 telephelyen több mint 141 ezer munkavállalót foglalkoztat.

 

Jelenleg ezeregyszázan dolgoznak a szombathelyi szervizüzemben

Szakemberek számára van munka: az elmúlt hetekben száz fővel bővült a Jabil dolgozói létszáma Szombathelyen, de most is vannak betöltetlen álláshelyek. Specialistákat, mérnököket és technikusokat keresnek. A cégvezető a sajtótájékoztatón azt mondta, ezeket az állásokat a napokban tervezik meghirdetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!