Szombathely

2013.02.08. 17:42

50 éves lett a Neumann iskola

Szombathely - A Neumann iskola alapításának 50. évfordulója alkalmából ünnepséget rendezett pénteken a sportházban.

Bajdó Bettina

A Neumann János Általános Iskola alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepség péntek délután öt órakor kezdődött a művelődési és sportházban. Az ünneplőket az iskolai diákjai köszöntötték verssel, furulyaszóval és játékos színdarabbal. Az ünnepségre meghívást kaptak az iskola hajdani és jelenlegi diákjai, valamint dolgozói is. Sokan foglaltak helyet olyanok, akik most szülőként, nagyszülőként vettek részt az ünnepségen, de egykor ők is az iskolai padjaiban ültek. A régebbi tanulók közül mára sokan ismert közszereplők, sportolók, művészek lettek. A vendégeket az előtérben például Márk Angelika, a Vas Népe és Vas megye szépe köszöntötte.

A színes felvezetés után dr. Puskás Tivadar polgármester elevenítette fel az elmúlt ötven év történéseit, majd díszoklevelet adott át az igazgatónak.

Ezután Csapó Erzsébet, az iskolai igazgatója lépett a mikrofonhoz, s köszöntötte a megjelenteket.

Az iskola 50 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit és azóta töretlen igyekezettel dolgozik minden gyermek és felnőtt azon, hogy sikeres alapozás után a tanulók még sikeresebb, boldogabb életpályát járjanak be folytatta az igazgató. 149 osztályból 4 ezer 300 diákunk lépett tovább a középiskolák kínálta, számára legvonzóbb pálya irányába. Ez idáig 155 pedagógus gyarapította felcseperedő nebulóink tudását. Múltunkat, jelenünket egy emlékkönyvbe foglaltuk össze. Benne tanítványok, szülők pedagógusok jegyezték le emlékeiket. A hozzá tartozó DVD-n pedig sok-sok kép mesél az elmúlt fél évszázadról.

Az igazgató beszéde után sorra szólította azokat a társait (Nagy Istvánt, Nagy Imrét, Bőczén Csabát és Prófusz Györgyöt), akik rövidebb-hosszabb ideig egyedi törekvésekkel, az iskola arculatát formálva tették a dolgukat az intézményben sokak megelégedésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!