Szombathely

2013.03.15. 18:25

MSZP-sek a sajtóról beszéltek

A Cafe Freiben köszöntötte a sajtót csütörtökön az MSZP két helyi vezetője, dr. Ipkovich György és dr. Nemény András. Jelen volt a DK és a Szolidaritás képviselője is.

Kozma Gábor

Ipkovich György és Nemény András  hangsúlyozta, hogy több mint két évtizedes hagyományról van szó, a szocialisták azóta köszöntik az újságírókat a szabad sajtó napján. Ez utóbbival, Ipkovich  György országgyűlési képviselő szerint, mostanában probléma van. Szerinte a sajtó nem igazán szabad és amikor elkezdődött a rendszerváltás, nem a mai helyzetre gondoltak azok, akik hittek a demokráciában. Mint  mondta, a kormányzópártok a kétharmaddal akár azt is megszavazhatják, hogy kék a fű.

A városi szocialista elnök arra kérte az újságírókat, hogy legyenek  pártatlanok. Nemény András országgyűlési képviselő szerint szabad ugyan a sajtó, de a közszolgálati médiumok egyértelműen a kormány szócsövei, azt szajkózzák, amit a hatalom hallani akar.

Kifejtette, hogy a Fideszre rátelepedett miniszterelnök, valamint egy befektetői kör révén támogatott vezetői kör már sok konzervatív ember számára is visszatetsző.

A kávéházi tájékoztatón  Szuhai Viktor (Demokratikus Koalíció) és Koroknyai Sándor (Szolidaritás)  is felszólalt, az utóbbi szervezet  az Együtt 2014-el szövetséges. Ők azt emelték ki, hogy szükséges az ellenzéki összefogás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!