Szombathely

2013.04.11. 13:39

Bécsben mutatkozhat be az Ars Pannonica

Megállapodtak a III. Ars Pannonica szombathelyi képzőművészeti biennálé bécsi bemutatkozásáról, a dokumentumot aláírták.

Kozma Gábor

- Nagyot léphetünk előre  a bécsi bemutatkozással, amely immáron realitás és elérhető közelségbe került - mondta el Kamper László grafikusművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete vasi vezetője.

A III. Ars Pannonica biennálé zsűrízett anyagát idén kora ősszel állítják majd ki Bécsben. Az erről szóló dokumentumot nemrég írta alá Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök, a rendezvény főtámogatója a bécsi Magyar Intézet  vezetőivel.

- Huszonöt magyar, közte vasi  művész jut bemutatkozási lehetőséghez a  biennálé zsűrijének döntése  által. Arra törekedtünk, hogy a művek reprezentálják az Ars Pannonica szellemiségét, a vasi kötődést és helyi  alkotói folyamatokat csakúgy, mint az országos törekvéseket - folytatta Kamper László.

- Terveink szerint ez a rendezvény azt a célt is szolgálja majd, hogy előkészítsük a következő biennálét. Amely már az esemény nemzetközivé tételét is jelentheti. A Collegium Hungaricum mint  társszervező segíti a munkánkat mind a rendezésben, mind a díjak oda ítélésében.  A kiállítás helyszíne Bécs belvárosának egyik  patinás  épülete, a Palais Palffy Galéria lesz, amely az osztrák főváros önkormányzatának intézménye. Az eredményes lebonyolítást segíti hazánk ausztriai  nagykövetsége, a Magyar Turisztikai Hivatal, illetve egy osztrák művészeti főiskola - hallottuk.

Az őszi nemzetközi rendezvény anyagát a szombathelyi közönség is megismerheti, mivel azt a tervek szerint a Savaria Múzeumban  bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!