Szombathely

2013.04.14. 17:08

Kiválóan szerepeltek a szombathelyi élelmiszeriparisok

Az országos szakmai tanulmányi versenyen kitűnő eredményt értek el az Élelmiszeripari és Földmérési Szakközép sütő-cukrász, és pék-cukrász szakos növendékei.

Március végén rendezték Budapesten a Pesti Barnabás Szakközépiskolában azt a szakmai tanulmányi versenyt melyen a szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakközépiskola növendékei remekül szerepeltek: a technikusképzésben résztvevők versenyén nyolc iskola huszonöt diákja jutott az országos döntőbe, köztük kilenc szombathelyi, akik az első tíz helyezés közöl ötöt hoztak el: Virvecz Bernadett 1., Cséve Gábor 2., Akóts Patrik 5., Horváth Helga 7., Kiricsi Barbara 9. lett, mindannyian 14 évfolyamos sütő-cukrász szakosok.

A szakiskolások ugyancsak arattak a Gyulán megrendezett Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjén: Németh Hajnalka 1., Barki Gábor 2., Szabó Zsófia Dóra 3., Kercselics Klaudia 8. lett, szakmai bizonyítványt is szereztek.

Képünk az iskola tanműhelyében készült. Fotó: Benkő Sándor

Az iskola szakmai igazgatóhelyettese, Orbán István lapunknak elmondta, hogy évek óta hasonlóan jó, vagy még jobb eredménnyel végeznek diákjaik az országos verse-nyeken, amely elsősorban a szakmai tanárok, szakoktatók munkájának köszönthető. A mesterek nem csak megtanítják, de meg is szerettetik a szakmát, a tanulók motiváltak. A technikusok közül sokan tanulnak tovább egyetemen, főiskolán, de akik nem, azok többsége könnyen talál magának munkát a szakmában. Van, aki már a versenyről állásajánlattal érkezik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!