Szombathely

2013.10.24. 12:10

Az elhivatottságukat díjazták

Szombathely - Október 23-án a Belügyminisztériumban és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon kitüntetéseket adtak át.

Bajdó Bettina

Az október 22-én megtartott megemlékezésen dr. Pintér Sándor belügyminiszter előléptetéseket, elismeréseket adott át az 1956-os hősök bátorságához hasonlítva a kitüntetettek elhivatottságát és hazaszeretetét – tudtuk meg Balogh Nikoletta tűzoltó zászlóstól, megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől. Az állományból nyolcan részesültek elismerésben, köztük dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, akinek eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül belügyminisztere tűzoltósági főtanácsos címet adományozott.

A két kitüntetett: dr. Takács Árpád és Göncz Szabolcs Fotó: Archív

A belügyminisztériumi ünnepséget követően a katasztrófavédelmi főigazgatóság ünnepi állománygyűlésén dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató elismeréseket adott át. A főigazgató munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként soron kívül tűzoltó alezredessé léptette elő Göncz Szabolcs tűzoltó őrnagyot, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokát, valamint tűzoltó századossá Major Zoltán tűzoltó főhadnagyot, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság kiemelt főelőadóját. Ezen felül főigazgatói ajándéktárgyat kapott Kiss Balázs tűzoltó őrnagy, informatikai osztályvezető és Kovács Balázs Zsolt tűzoltó százados, körmendi tűzoltóparancsnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!