Szombathely

2013.10.16. 11:35

Olasz diákok a konyhán

Szombathely - Olasz szakácstanulók főztek együtt szerdán magyar diákokkal a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskolában egy cserekapcsolat jegyében.

Merklin Tímea

– A tavalyi Szent Márton napi rendezvények keretében látta vendégül Szombathely az olasz Lecco testvérvárost, és az iskolánkat is meghívták, tudván, hogy olasz oktatás zajlik nálunk – mondta Futó István, a kereskedelmi iskola igazgatója. – A leccóiak javasolták, hogy vegyük fel a kapcsolatot a casargói vendéglátói és turisztikai iskolával, amely hasonló profilú. Meghívtak minket már tavasszal, de nem tudtunk elmenni az iskolai elfoglaltságaink miatt, így most ők jöttek , tíz diák két kísérővel, mi pedig majd tavasszal megyünk.

A szombathelyi kereskedelmi iskolában 100 gyerek tanul olaszul. Egyik tanáruk, Gábrielné Miklós Zsuzsa, aki rengeteg energiát fordít a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére, ápolására. Van kapcsolat a jesolói iskolával, a gyerekek több hónapos gyakorlatra járnak Bibionéba, a casargói iskolát már egyszer húsz évvel ezelőtt meglátogatták. Az onnan érkezett gyerekeket elvitték a Balatonhoz, jártak Kőszegen, Bozsokon, viszik őket Bükre, Budapestre. Mindenhol magyar vendéglátóhelyeket mutatnak (például a csárdát, amire nincs is olasz szó), és jellegzetes magyar ételekkel kínálják őket.

Csütörtök este gálavacsora lesz számukra, ami egyben a helyi iskola szintvizsgája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!