Szombathely

2013.10.02. 09:10

Testünk, lelkünk

Egészség, testben és lélekben. Erre volt hivatott felhívni a figyelmet a szombathelyi Gothard iskolai egészségnap.

Ambrózai Zsuzsanna

A Nyugat-magyarországi Egyetem Pedagógiai Szolgáltató Központja vállalta a lebonyolítását annak a programnak, mely egy szlovén-magyar közös projekt keretében az egészséges életmód népszerűsítését tűzte ki céljául, s amely a Gothard Jenő Általános Iskolában zajlott szeptember végén. Az egész napos rendezvény számtalan programot kínált a kikapcsolódásra, de elsődlegesen a táplálkozás, a mozgás és a lelki egészség témájában volt hivatott újat, járhatóbb utat mutatni.

A kilátogató felnőttek egészségi állapotfelmérésen és tanácsadáson,  interaktív előadásokon vehettek részt, ahol gyakorlati útmutatást is kaptak a témák kiváló szakembereitől. A résztvevőknek emellett nem csak az elméleti tudása bővülhetett, egész délelőtt lehetőségük volt a mozgásra is. Pilates tornán vehettek részt, vagy éppen játékos vetélkedőn mérkőzhettek meg, szülők és diákok egyaránt.

Emellett pedig teaház, borkóstolás tette kellemessé az ott töltött órákat, valamint a biopiac portékáiból is válogathattak az érdeklődők. Az iskola tanulói kézműves foglalkozásokon, ügyességi sportjátékokon, önismereti tréningen sajátították el azokat az ismereteket, készségeket, amelyek a felnőttkori egészségtudatos magatartás elengedhetetlen feltételei, ma már részét kell, hogy képezzék az egészséges életmódnak.

A sportpályán nyílt lehetősége a be- és megmutatkozásra az előbb említett biopiac termelőinek. Ott csak és kizárólag természetes alapanyagokból készült, ásványi anyagokban, nyomelemekben és vitaminokban gazdag élelmiszereket lehetett vásárolni. Az iskola képviselői elmondták, továbbra is fontosnak tartják ezt az irányt, a családokkal együtt közös törekvésük, hogy a felnövekvő nemzedék testben, szellemben és lélekben egészséges felnőtté váljék. Ezért a program folytatásaként tavasszal a szenvedélybetegségek témakörében tartanak újabb egészségnapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!