Szombathely

2014.01.05. 16:10

Jótékonykodtak is a börzések

Szombathely - Amellett, hogy a bababörze rendezvényeikkel sok családon segítettek, jótékonykodtak is a szervezők. Számvetést készítettek az elmúlt év eseményeiről.

Simon Erzsébet

Öt esztendeje rendezték meg először a babaholmik börzéjét az OMK-ban a kismamák a területi védőnők közreműködésével. Azóta évszakokhoz kötődően évente többször is lehetőséget kínálnak a használt babaholmik gazdaváltásához . Emellett számos alkalommal jótékonykodtak is a rendezvények résztvevői. A szervezők nevében Vizaverné Horváth Zsófia készített számvetést.

Egyre népszerűbb. Mindig sokan kilátogatnak a kismamák szervezte használt babaholmik börzéjére (Fotó: Szendi Péter) 

- A tavalyi börzéinken jótékonysági tombolákat is szerveztünk. Olyan felajánlókat kerestünk, akik a családok mindennapi életét segíteni tudják, vagy olyan dolgokhoz juttathatják őket, amiket az anyagi helyzetük nem tesz lehetővé. Így mehettek el családok kirándulni a Holdfényligetbe, ülhettek be egy kávéra, süteményre a neves belvárosi kávéházba; édesanyák vehettek részt egy-egy fittness edzésen, ahová gyermekeik születése óta nem juthattak el. Számos esetben olyan családhoz került egy-egy sportszer, ahol azt a szülők a maguk erejéből nem vásárolhatták volna meg. Az idei tombolabevételünk csaknem 170 ezer forint volt; az Egyházmegyei Karitász Családsegítő Szolgálatának illetve a gencsapáti gyermekotthonnak ajánlottuk.

 

Címkék#bababörze

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!