Szombathely

2014.01.23. 14:05

Show a só-meséből

Szombathely - Az Agora Gyermekek Háza e heti programjában magyar irodalomi és nyelvi foglalkozások szerepeltek a Gyermek Kulturális Hét alkalmából.

Merklin Tímea

Gyöngyössyné Kemény Katalin (jobbról) nyelvi játékos foglalkozást tartott a kulturális héten 4-5. osztályosoknak. Fotó: Merklin Tímea

A Brenner János Általános Iskola diákjai vettek részt A só című magyar népmese drámajátékos feldolgozásán. Nagy beleélő képességgel és lelkesen vették magukra a szerepeket, mindenkinek volt alkalma több jelenetben is közreműködni. Érdekes, hogy a lányok szerettek királylányok lenni, de fiúk nem akartak királyok lenni, sokkal inkább vállalkoztak arra, hogy beállnak hintót húzó lónak vagy a lakomához a fogásokat hordó inasnak. Talán az lehet a magyarázat, hogy a mesében a gyerekek szerint „buta" király szerepel, aki nem érti meg a lányát, mikor azt mondja: úgy szereti, mint a sót. Nincs benne az eredeti mesében, de a gyerekek játék közben beleszőtték a szövegbe: a király kérjen (és kért) bocsánatot a legkisebbik lányától, amiért értetlen dühében elüldözte a háztól. A bocsánatkérés után lehetett országot adományozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!