Szombathely

2014.04.02. 17:46

Ifjúsági kérdések

Szombathely - Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Váci Mihály általános iskola által szervezett - az önkormányzat oktatási bizottsága által támogatott - Impressziók elnevezésű megyei diák-önkormányzati vetélkedőt felső tagozatos tanulók részvételével.

Bajdó Bettina

A versenyt megelőzően egy szakemberekből álló csapat készítette fel a háromfős diák-önkormányzati csapatokat. A hatodik, hetedik, nyolcadik évfolyamos tanulók keresztrejtvényben, illetve vizuális memóriát igénylő, képmozaikos feladatokon keresztül adtak számot Vas megye földrajzi, természeti, építészeti, műemléki értékeinek ismeretéről. Szituációs játékok formájában oldottak meg az ifjúságot érintő problémahelyzeteket, amelyekhez szükséges volt a diákjogok és a diákságot érintő alapdokumentumok, jogszabályok ismerete. A lelki egészség témakörét felölelő szellemi kvíz szintén a napi társas helyzetekre, a konfliktusok megoldásának kulturált formájára irányította a figyelmet.

A diák-közéleti feladatok végzéséhez szükséges képességeket mozgósítva színes, izgalmas délelőttöt töltött együtt a 11 versenyző csapat – tudtuk meg Mesterházyné Gyimesi Ilonától, a szombathelyi polgármesteri hivatal köznevelési irodájának vezetőjétől, a verseny védnökétől. A versenyen első helyezést ért el a Bercsényi Miklós Általános Iskola csapata, második lett a Vépi Általános Iskola, harmadik pedig a Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata. Az általános iskolás csapatok tehetséges tanulói az Anna Örök Alapítvány által szervezett és támogatott felsőcsatári nyári táborba mehetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!