Szombathely

2014.04.01. 09:50

Nagy Lajos Gimnázium - Matekból a legjobbak

Szombathely - A tavalyi év után az idén ismét a Nagy Lajos Gimnázium a régió legeredményesebb gimnáziuma matematikából.

Burkon László

A Nagy Lajos Gimnázium tanulói idén is remekül szerepeltek a Zrínyi Ilona matematika versenyen, elnyerve a régió legjobb négy évfolyamos gimnáziumának járó kupát. A megye legeredményesebb tanulója a szintén NLG-s Tóth Mátyás lett, aki a maximális 150 pontból 135-öt ért el. Az évfolyam győzteseként ő fogja képviselni Vas megyét az országos döntőben.

A korcsoport bronzérmesével, Márkus Krisztiánnal együtt, a Nagy Lajos Gimnázium csapata nyert a 11. évfolyamos gimnazisták között a csapat harmadik tagja Mézes Márton volt.

Díjazott diákok ők tizenketten értek el  kimagasló eredményeket az idei matematika versenyeken (Fotó: NLG)

Hasonlóan eredményesen szerepeltek a tizedik évfolyam tanulói, Bauer Márton első helyezett; Pukler Márton második helyezést ért el. Ezzel az eredménnyel a 10. évfolyamos tanulók között szintén az NLG végzett az első helyen a csapat harmadik tagja Koltai Kadosa volt. A 12. évfolyamos diákok (Farkas Máté, Fáró Jenő, Seli Máté) másodikok, a kilencedik évfolyamosok (Bartalis Zoltán, Rózsás Roland, Vida Balázs) harmadikak lettek.

A tanulók mentora Barczi Péter matematika-fizika szakos tanár volt, aki az ünnepélyes eredményhirdetésen a legeredményesebb tanárnak járó díjban részesült. Érdekesség, hogy a felkészítő tanár annak idején nagylajosos diákként számtalan versenyen ért el előkelő országos helyezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!