Szombathely

2014.05.05. 14:05

A voksolás tétje

Szombathely - Pelczné Gáll Ildikó, a kormánypártok európai parlamenti listavezetője és dr. Puskás Tivadar polgármester közös sajtótájékoztatón ismertette az európai parlamenti választások tétjét.

Simon Erzsébet

– Olyan erős felhatalmazást szeretnénk kapni a május 25-ei európai parlamenti választáson, mint április 6-án, hogy folytatni tudjuk a Fidesz-KDNP sikeres kiállását a nemzeti érdekeink mellett – mondta hétfőn Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője.

– Az Európai Unió a válságból még mindig nem tudott kilábalni, a problémákat megszorításokkal nem lehet megoldani, de épül az új jövő, s egyáltalán nem mindegy, kik képviselik Magyarországot Brüsszelben. Az Európai Unióban azok a sikeres nemzetek, amelyek képesek erős érdekérvényesítésre. Mi nem bólogatásra szegődtünk/szegődünk, felvállaltuk akár a konfliktusokat is, s olyan EU-t szeretnénk, amely nem sújtja a döntéseivel a tagállamokat – tette hozzá.

Pelczné Gáll Ildikó és Dr. Puskás Tivadar a Fidesz sajtótájékoztatón. Fotó: Horváth Csaba

Dr. Puskás Tivadar szerint fontos, hogy mindenki éljen a választójogával, s arra buzdított, hogy május 25-én a kormánypártok listájára szavazzon. A következő hétéves EU-s ciklusban lakosonként több mint 700 ezer forint uniós pénzt kaphat Magyarország, s a források hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani. Szombathelynek számos ilyen beruházása, terve van, ezért is kell a felhatalmazás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!