Szombathely

2014.05.28. 13:55

Ipkovich György harmadszor is polgármester lenne Szombathelyen

A szocialisták dr. Ipkovich Györgyöt jelölik a polgármesteri posztért ringbe szállók közé.

Simon Erzsébet

Dr. Ipkovich Györgyöt nem kell bemutatni a szombathelyieknek: komoly városvezetői tapasztalattal rendelkezik, két önkormányzati cikluson keresztül volt a megyeszékhely vezetője, s parlamenti képviselőként is tevékenykedett. Az őszi önkormányzati választásokon ismét ő száll ringbe a polgármesteri posztért.

Ismét dr. Ipkovich Györgyöt jelöli az MSZP polgármesternek – jelentette be dr. Nemény András (Fotó: Horváth Csaba)

Kedden tartott taggyűlésükön egyhangúlag döntött erről az MSZP szombathelyi szervezete, jelentette be dr. Nemény András megyei elnök a szerdai sajtótájékoztatón. Előzetes egyeztetésük nyomán a javaslatukkal egyetért az a két párt is, amelyekkel szövetkeztek a parlamenti választás alkalmával. Mint mondta, ősszel is minél szélesebb összefogást szeretnének, ezért az a program, amelyet most ismertetnek, természetesen bővíthető a leendő szövetségesek – pártok, civil szervezetek, lokálpatrióta függetlenek – javaslataival.

Nemény szerint olyan ember kell a város élére, "akinek a horizontján Szombathely áll, a város érdekeit tartja szem előtt, nem központi akaratot teljesít". Ipkovichnak rengeteg ötlete van, változtatni szeretne sok mindenen, a filozófiája pedig az, hogy Szombathely mindenkié.

A volt polgármester és jelölt meghatódott a sajtó fokozott érdeklődését látva, s címszavakban ismertette a programját. Leszögezte, hogy a várospolitikát nem lehet pártalapon művelni, nyitottnak, kompromisszumkésznek kell lenni. Az első teendők között említette a város, a közterületek megtisztítását, a közgyűlések tévényilvánossá tételét. Megszüntetik a pert Söptével, közösen hasznosítanák a 600 hektáros területet, s megkezdik az északi ipari park kialakítását. Új alapokra helyezik a parkolásgazdálkodást, megszüntetik a fizető parkolást. Városi járóbetegellátást alakítanak ki, elkészítik a most hiányzó útfelújítási tervet, lehetővé teszik a kiskertbérlőknek, hogy az új törvényi szabályok megalkotásáig is használhassák a bérleményüket. A rászorulóknak lakhatást és napi egyszeri meleg ételt kínálnak. Alanyi joggá teszik a kétnyelvű oktatást, új panelprogramot indítanak, a város és a Falco gyár között közparkot létesítenek, s megkezdik a dozmati víztározó létesítésének előkészületeit az érinetett településekkel együtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!