Szombathely

2014.10.03. 16:04

Megújult a Selmec utcai rendelő

Két orvosi szoba, egy nővérszoba és egy váróterem kapott helyet a megújult Selmec utcai rendelőben. Az önkormányzat 35 millió forintból újította fel a volt rendelőt és a szolgálati lakást.

A Rumi és a Szent Márton úti, valamint a város gyermekorvosi rendelőiben már működik az egy orvos-egy rendelő rendszer. Mostantól a Selmec utcában is saját irodája lesz a felváltva itt dolgozó két háziorvosnak. Ehhez teljesen fel kellett újítani és akadálymentesíteni az 1960-ban épült rendelőt.

- Az egészségünk a legfontosabb, és erre kell a legtöbbet költeni - fogalmazott Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az átadóünnepségen. Hozzátette: az egy orvos-egy rendelő programot a jövőben is folytatnák. A polgármester szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban versenyképesebbé tették az ügyeleti díjakat, és a helyettesítés finanszírozására is forrást biztosít az önkormányzat.

A rendelőt a háziorvosok és a betegek igényeinek megfelelően újították fel. A váróteremben komfortos székek és internetcsatlakozási lehetőség is várja a betegeket.

Fotók: Médiaközpont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!