Szombathely

2014.11.28. 11:47

Karácsonyi adományokat gyűjtenek

Szombathely - Idén is megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: november 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagy áruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszer adományait.

A Savaria  Rehab-Team is jelentkezett az adománygyűjtési akcióra: pénteken  15-20 óra között, november 29-én, szombaton pedig 8-19 óra között a Metro áruházban  gyűjtik az adományokat. Az élelmiszereket  hajléktalanok között osztják szét.

Az Élelmiszerbank célja, hogy karácsony előtt a lehető legtöbb rászoruló ünnepét tegye szebbé élelmiszer adományok segítségével. A karitatív gyűjtéshez évek óta több hazai híresség is hozzájárul: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra támogatják az Egyesület kezdeményezését, hozzájuk 2014-ben Nagy Ervin színművész csatlakozott.

Étolaj, cukor, konzerv, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tej – ezek a termékek egy átlagos családnál a hétköznapi bevásárlólistán szerepelnek, de  ma még  sok családban a karácsonyi kívánságok között szerepelnek. Az egyesület szeretné, hogy ebben az évben is minél több nélkülöző vágya teljesüljön. A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnél a karácsonyt megelőző időszakban minden évben növekszik az adományt kérők száma. A szervezet egész évben azért dolgozik, hogy a rászorulók közül minél többen jussanak élelmiszerhez, az év végi ünnepek környékén pedig a lakosság segítségét is kéri a megfelelő mennyiségű tartós élelmiszer összegyűjtéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!