Szombathely

2014.11.20. 18:45

Mennyi az annyi? Jövőre derül ki mennyiért épül a stadion

Szombathely - Két bizottsági ülést is tartottak csütörtökön délután a városházán. A legtöbb kérdés az új stadionnal kapcsolatban merült fel.

Lisztmayer Zsófia

Csaknem két és fél órán keresztül ülésezett csütörtökön a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága. A napirendi pontok többségében egyöntetű döntés született, mindegyik pontot megszavazta a bizottság. A csütörtöki ülésen elfogadott javaslatokat a hétfői közgyűlésen tárgyalják majd meg.

A legtöbbet vitatott napirendi pont egyértelműen az épülő stadionnal volt kapcsolatos. Horváth Attila egyebek mellett a beruházás összege, és a sportkomplexum üzemeltetője iránt érdeklődött, valamint a jegyek drágulását is szóba hozta. Károlyi Ákos aljegyző elmondta, hogy a következő év elejére készül el várhatóan az üzemeltetési tanulmány, az anyagiakról majd csak ezt követően tudnak nyilatkozni. Nem igazán értettek azonban egyet a dráguló jegyekkel kapcsolatban a bizottsági tagok: Takátsné dr. Tenki Mária szerint kiváló lehetőség a jegyek kedvezményes megvételére a Szent Márton-kártya, amelyet a sportot kedvelők közönsége is kihasználhat. Horváth Attila viszont elmesélte, hogy a Szent Márton-kártyát csak az elővételben vagy az interneten keresztül vásárolt jegyek esetében lehet érvényesíteni.

- A belépőjegyek árai több mint 10 százalékkal emelkedtek a közelmúltban, a Szent Máron-kártyával pedig csupán ekkora kedvezményt lehet igénybe venni - mondta el.

Dr. Tánczi Tibor rendőr alezredes, és dr. Stánitz Éva tisztifőorvos a közrendvédelmi bizottság ülésén (Fotó: Lisztmayer Zsófia)

Balassa Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szombathelyi képviselője arra kérte Szondi Szilvia ügyvezetőt, hogy objektív döntés szülessen az épülő stadion férőhelyeivel kapcsolatban.

- A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Magyarországon épülő stadionok sosem készülnek el annyiból, amennyi szánnak rá - mindig jóval többet költenek rá végül. Éppen ezért nem kellene túlméretezni, hiszen ezen múlik majd a fenntartási költsége is - tette hozzá. Szondi Szilvia válaszában kifejtette, hogy a stadion legalább nyolcezer férőhelyes lesz majd, de erre inkább a jövő év elején kellene visszatérni.

A bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság csütörtök délutáni ülésén megtudtuk, hogy majdnem másfél millió forintos keret áll a bizottsági tagok rendelkezésére. Ekkora összeget tudnak elosztani a civil szervezetek és a bizottságba delegált szervek (rendőrség, katasztrófavédelem stb.) között. A bizottság tagjai fogják elbírálni az önkormányzati támogatási rendszeren keresztül beérkező kérelmeket, majd javaslatot tesznek a közgyűlésnek. Dr. Stánitz Éva egyetlen női tagként vesz részt a bizottsági munkában. Közegészségügyi szakértőként immár 14 éve veszek részt szakértőként a bizottságban. Hozzátette: a különböző területek képviselői között rendkívül konstruktív az együttműködés.

Az ülésen kiderült: a közeljövőben új térfigyelő kamerák növelik majd a szombathelyi lakosok biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!