Szombathely

2014.12.11. 14:36

Jól jön a tűzifa a rászorulóknak Szombathelyen

Szombathely - Az oktatási és szociális bizottság november végén döntött arról, hogy 2 millió forint értékben ad tűzifát a szociálisan rászorult személyek részére. A jogosultak körét az önkormányzat szociális és családvédelmi irodája határozta meg.

Szombathely városának szociális bizottsága száz köbméter tűzifát ad 85 hátrányos helyzetű, rászoruló család számára. A kiosztást a Savaria Rehab-Team Nonprofit Kft. végezte – ezt Balassa Imre, a Savaria Rehab-Team Nonprofit Kft. projektvezetője mondta el lapunknak, miközben hozzátette, hogy van egy 25 év alatti, pályakezdő fiataloknak kiírt programjuk, és ebben szereztek be foglalkoztatás bővítésére eszközöket.

A Savaria Rehab-team még tavaly állapodott meg az önkormányzattal arról, hogy tűzifa utalványokat beválthatnak, emellett pedig tűzifát is ingyenesen szállíthatnak ki a rászorulóknak.

A képen balról Molnár Gáborné (rászoruló) látható a kapott tűzifával a háttérben. Fotó: Cseh Gábor

A 11-es Huszár út végén lakó négy, rászoruló családnak, közöttük Molnár Gábornénak és öt gyermekének szállították ki az egy-egy köbméter télire valót.

-   Hiába keresünk mindketten a párommal, nekünk nem futná a tűzifára. Nagyon jól jött nekünk ez a segítség, hiszen most ki kellett volna dobnunk 60 ezer forintot, hogy be tudjunk fűteni – nyilatkozta lapunknak Molnárné.

A Savaria Rehab-Team december 20-ig két autóval viszi ki a tűzifát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!