Szombathely

2015.01.12. 12:56

Náraiban gólya hozza a gyerekeket - A faluban zászló jelzi az újszülöttek érkezését

Nárai - Régi hagyomány Náraiban, hogy ha meghal valaki, a polgármesteri hivatalra kihelyezik a fekete gyászzászlót. A múlt év végén döntött úgy a képviselő-testület, hogy ezentúl nemcsak a gyászt, hanem a közösség gyarapodását, az új ember érkezésének örömét is hasonlóképpen kívánják jelezni.

-  A születés zászlaját az újszülött születésekor helyezzük ki - egy hétre. Abban az esetben, ha egyszerre történne haláleset és születés, az előbbi élvez előnyt és a temetés után kerül ki a születés zászlója, amely hófehér alapon egy sematikus ábrázolású, csőrében újszülöttet tartó gólyát ábrázol. Kedves, vidám színfoltja Nárainak - hallottuk Németh Tamás polgármestertől, aki hozzátette azt is, hogy tudomásuk szerint Vas megyében Nárai az első olyan település, ahol bevezették e kedves gesztust, tudatva mindenkivel a család és a település bővüléséről szóló örömhírt.

Születés zászlója. Fotó: VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!