Szombathely

2015.02.17. 09:45

A nagykövet is dalra fakadt a szombathelyi horvát bálon

Szombathely – Már a megnyitón dalra fakadtak a horvát bál résztvevői, a mulatság egészen reggelig tartott.

Cseh Gábor

A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Horvátzsidány Községi Önkormányzat közös rendezésében valósulhatott meg a Tóvendéglőben a horvátok hagyományos bálja, mely messze földön híres arról, hogy a vendégek még reggel is csak nehezen hagyják abban a nótázást. A rendezvényen köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, aki maga is a horvátok közül való, így horvát nyelven is köszöntötte a megjelenteket.

Bene József táncpartnerével a Szombathelyen tartott bálon Fotó: Cseh Gábor

A házigazda Krizmanich István, a nemzetségi önkormányzat elnöke, Horvátzsidány polgármestere volt, de részt vett a rendezvényen Gordan Grlić Radman nagykövet is. A polgármester és a nagykövet közös dalra fakadtak már a rendezvény elején. A nyitótáncot követően a vacsora következett, majd folklórműsorral folytatódott a program. Fellépett a Čakavci Horvát Kulturális Egyesület, a Peruška Marija, énekkar, Židanci tamburazenekar, a szentpéterfai Pinka band és a Pinkica, a bécsi Jay Bow zenekart, valamint Gradistyeből a Šetnja elnevezésű formáció is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!