Szombathely

2015.02.09. 17:40

Bennfentes - A Szombathelyi Televízió huszonötödik születésnapja

A Bennfentes stábja különös helyzetbe került ezen a hétvégén. A Szombathelyi Televízió huszonötödik születésnapjára voltunk hivatalosak fotós kollégámmal együtt, és mivel mindketten ezer szállal kötődünk a helyi médiumhoz, szinte szórakozásnak tűnt a munka. Ezzel a néhány képpel megmutatjuk az ünnepi adás hangulatát.

Kovács Ágnes

 

TÉVÉ Az első felvételen az est házigazdáját, Lovass Tibort, az intézmény ügyvezetőjét láthatják.

KÖZVETÍTÉS A Savaria mozi nézőterét már jóval az adás előtt tökéletesen berendezték a televízió munkatársai. Lámpák, kábelek, monitorok mindenütt. Az egyik kameránál Vörös András operatőr feszült figyelemmel teljesített szolgálatot. Andris az utasítón keresztül nagy valószínűséggel az adás rendezőjével, Ádám Dáviddal kommunikálhatott. Bár ezt innen teljes bizonyossággal nem lehet megítélni.

TORTA Az ünnepi tortánál összesereglettek a médium egykori és új munkatársai. A tévé logójával díszített süteményt Sugár Judit vágó, képmérnök kolléganő vágta fel, aki az ünnepi adás szerkesztőjeként végre fellélegezhetett. Mellette Németh Zsuzsanna Rózsával együtt nevetgéltünk és köszöntöttük a negyedszázados intézményt.

REGIONÁLIS Az adás utolsó perceiben már lazult a fegyelem és a régi kollégák egymás nyakába ugrottak. Sokan költöztek a fővárosba, mások külföldön folytatták az életüket. Képünk szereplői mindhárman együtt dolgoztak Sopronban az MTV Regionális Stúdiójában. Tengelits András híradósként teljesített szolgálatot, most az ÁNTSZ kommunikációs vezetője, Szekeres Kriszta stúdióvezető volt, most is számos filmet forgat, Koczka Tibor pedig Szombathely alpolgármestere.

VERS Bartók László előadóművész már a kezdetektől dolgozott műsorvezetőként. A szép szülinapra egy Szilágyi Domokos verset is hozott a nézőknek.

TANULÓÉVEK Kolléganőnk, Farkas Eszter, a Vas Népe digitális menedzsere is a televízióban kezdte az újságíró szakmát. Tizenhat évvel ezelőtt a csatorna ifjúsági műsorát, a Gumiszobát vezette. A jubileumi adást semmiképpen nem akarta kihagyni. Elkísérte őt a rendezvényre kedvese, Lőrincz Zoltán is, aki nem szakmabeli. Zoltán a Nestlé Hungária Kft. csoportvezetőjeként dolgozik.

FELVÉTEL Hát bizony az operatőrt angolul is férfiasítják. Pedig a televíziónál már az első években is dolgozott nő a kameránál. Kiszer Barbara után aztán a médium folytatva a hagyományt Horváth Zsanettet is a felvevő mellé állította. A törékeny hölgy mára kétgyermekes anyuka és ugyanolyan szeretettel és lelkesedéssel készíti a műsorokat, akár a kezdet kezdetén. Valamivel azért jobb a helyzet, hiszen a többkilós gépeket azóta könnyebbre cserélték.

NOSZTALGIA Két jól ismert televíziós személyiség nevet önfeledten a fényképezőgépbe. Horváth Zoltán hosszú éveken át meghatározó személyisége volt a csatornának. Marketingvezetőként és humorfelelősként egyaránt megállta a helyét. Az esten előadott zenés produkció pedig még a slágerlisták előkelő helyére is repítheti Bartók Zoltánnal együtt. Kovács Tibor, akit mindenki Dínóként emleget, alapító tagként kezdte és egy ideig igazgatta is a házat. Jó ideje a Paksi Televíziót vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!