Szombathely

2015.02.04. 10:35

Ki a legjobb informatikus? - Neumannn nyomában a vasi általános iskolások

Szombathely – A Neumann-hetek kiemelt programjaként rendezték meg a 3-4. osztályosok és a 6-7. évfolyamosok számára meghirdetett megyei informatika versenyt a Neumann János Általános Iskolában.

Szombathelyi Médiaközpont

A versenyre 24 tanuló nevezett a város általános iskoláiból, valamint Vasvárról, Celldömölkről, Ikervárról és Csákánydoroszlóból is érkeztek diákok.

Névadójára emlékezik a Neumann János Általános Iskola január 23-ától február 4-éig. A projekt hetek keretében az egykori matematikus, számítógéptervező tiszteletére matematika-, informatika-, projektkészítő-, szövegszerkesztési- és Power Point készítő versenyek zajlanak. Az idei év feladatai A Retro-Info témaköréhez kapcsolódnak. Az információ átadásának történetéről, az adathordozó eszközök fejlőésérő kutathatnak, szerezhetnek új ismereteket a diákok. Bővíthetik ismereteiket az iskola névadójáról – Neumann János – életútjáról, munkásságáról, jelentőégéről. Ennek a programsorozatnak kiemelt eseménye a 6-7. osztályosoknak szervezett megyei informatikai verseny. A verseny során elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak.

A képen Horváthné Tóth Tímea tanító látható az osztályban

A felső évfolyamos diákoknak rendezett megyei verseny mellett a kisebbek is megméretették magukat. Ugyanezen a napon szervezték meg a 3-4. osztályos diákoknak szóló városi informatika versenyt is „Neumann nyomában”címmel.

A több hetet magában foglaló programok befejezéseként február 9-én megkoszorúzzák Neumann János szobrát az iskola előti parkban. Itt kerül sor az informatikai versenyek eredményhirdetésére is, ahol átadják a legeredményesebb tanulóknak járó díjakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!