Szombathely

2015.02.23. 16:21

Még nem tudni, mikor lesz a karnevál

Szombathely - Lévén, hogy vészesen közeleg a csütörtöki közgyűlés, ismét összeült a gazdasági és városstratégiai bizottság, hogy Lendvai Ferenc elnökletével megvitassák azon ügyeket, amelyek majd a testület elé kerülnek.

Cseszkó Tamás

Februárban az egyik legfontosabb kérdés a költségvetési rendelet megalkotása, amely idén is megmozgatta a jelenlévőket. Az ellenzéki képviselők is elfogadták, hogy ez egy első ciklusos költségvetés, de több módosító indítványuk is volt. - Takarékos, gazdaságos, felelősségteljes költségvetést terjesztünk be - mondta Lendvai Ferenc fideszes tanácsnok, kiemelve, hogy bár kényszerűségből történtek elvonások, a koncepciót mégis úgy alakították ki, hogy egyetlen ágazat se sérüljön. - Kicsit kevesebb forrás jut a Savaria Történelmi Karneválra, kicsit kevesebb az Iseumi Szabadtéri Játékokra, de mindegyik program biztonságosan megvalósulhat majd - húzta alá Lendvai Ferenc. Megtudtuk azt is, hogy még nincs hivatalos időpontja a Savaria Történelmi Karneválnak, döntést ugyanis csak az újonnan felálló kuratórium hozhat, mely holnap este fog megalakulni.

Szintén fontos ügy a Zanati kerékpárút kérdése. Mint ismeretes, évekkel ezelőtt egy magáncég vállalta, hogy megépíti az utat, a projekt azonban egyre váratott magára. Most viszont a cég jogi képviselője jelezte, megépül az út, hiszen korábbi kötelezettségvállalások miatt nekik is érdekük, hogy a beruházás megvalósuljon. Már elkezdődtek a földterületek kisajátításai, és két ütemben, 2016 júniusáig, valamint 2016 szeptemberéig elkészülhet a várva várt kerékpárút. A beruházó tulajdonosa várhatóan a közgyűlésen is részt vesz majd, ahol a terveket is bemutatják. Döntöttek arról is, hogy a Városi Fedett Uszodát a Vasivíz Zrt. helyett a város immáron saját maga üzemelteti majd, hiszen a közműtörvény megtiltja, hogy egy szolgáltató másodlagos tevékenységet végezzen. - Az uszoda bezárása fel sem merült, a város lesz az üzemeltető - mondta Lendvai Ferenc, hozzátéve, hogy  összesen 2 milliárd forintból fel is újítják a létesítményt, 1,2 milliárd forintot társasági nyereségadó bevételből biztosítanak majd cégek, míg 800 millió forinttal a kormány támogatja a beruházást, ezen összeg már tavaly decemberben megérkezett a város számlájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!