Szombathely

2015.04.14. 12:27

Ki a mester két keréken? - Diákok versenyeztek a rendőrség udvarán

Szombathely - Összesen hetvenhárom diák vett rész azokon a közlekedésbiztonsági versenyeken, amit kedden rendeztek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában. Egy időben ugyanis két megmérettetés is zajlott.

Szendi Péter

A Barkóczi József Kerékpáros Iskola Kupát az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága, míg a „Ki a mester két keréken?” elnevezésű versenyt a Magyar Autóklub szervezte.

Kovács Vanda rendőr őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa elmondta, most mindkét versenyen a megyei döntőket rendezték meg. A Kerékpáros Iskola Kupa esetében a városi rendőrkapitányságok felhívására jelentkezhettek az iskolák. A selejtezők már lezajlottak, így minden rendőrkapitányság területéről a legjobban teljesítő három fiú és három lány vehetett részt a megyei fordulón. A megyei döntőből azonban már csak egy fiú és egy lány juthat el az országos fordulóra, ami május 19-21-éig lesz Gyulán. Itt a háromnapos versenyen a gyerekeknek már éles forgalmi helyzetben is bizonyítaniuk kell megszerzett tudásukat.

A feladatokat a rendőrkapitányságok bizottságai állították össze, ami egy meglehetősen nehéz, huszonöt kérdéses elméleti KRESZ-tesztből, valamint ügyességi feladatokból állt. A résztvevőknek kerékpárt a verseny szervezői biztosítottak. A gyerekek a feladatokat tanáraik segítségével begyakorolhatták, amire szükség is volt, a feladatok nehézsége és az évről évre tapasztalható egyre magasabb színvonal miatt.

Az Autóklub versenyében hasonló feladatokat kellett teljesíteni a résztvevőknek, ám itt a fiatalabb korosztály tagjai mérkőzhettek meg egymással. Az országos döntőt július 7-8-án rendezik meg Baján.

Takács Zoltán sajtóreferenstől megtudtuk: mindkét verseny célja az általános iskolás tanulók iskolai és iskolán kívüli közlekedésbiztonsági nevelésének, illetve a biztonságos közlekedéshez szükséges jártasságok megszerzésének segítése.

A megyei versenyen vásárlási utalvány és serleg járt a legjobbaknak, de senki nem távozott üres kézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!