Szombathely

2015.04.29. 15:10

Szalai Szabolcs átvette a Kazinczy-emlékérmet

Kazinczy-emlékérmet nyert Szalai Szabolcs az április 24-én Esztergomban megrendezett országos Szép Magyar Beszéd Versenyen. A szombathelyi egyetemi hallgatónak – mivel nem tudta a helyszínen átvenni – Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester adta át a díjat.

Médiaközpont

Puskás Tivadar gratulált Szabolcsnak és felkészítő tanárának, Czetter Ibolyának, majd elmondta: magyarul szépen beszélni kincs, aki szépen beszél, jól képviseli a magyarságot. A versenyen egy kötelező szöveget és egy szabadon választott részletet kellett elmondani, Szabolcs egy Ottlik Géza-műből olvasott fel.

fotó: Médiaközpont

A díjazott színészkedik, újságíróként dolgozik és a Nyugat-magyarországi Egyetem kommunikáció szakos hallgatója. Tanára kezdettől fogva esélyesnek tartotta a versenyben. Elmondta, édes teherként éli meg az elismerést.

A Kazinczy Ferencről elnevezett versenyen felsőoktatásban tanuló hallgatók vehettek részt.

„Ez a díj felelősséggel jár. Nemcsak jutalom, hanem teher is. Mostantól kezdve úgy érzem, nagyobb a súlya annak, mit és hogyan mondok ki. Ez az elismerés egy visszaigazolás számomra, amely jelzi, hogy jó úton járok” – fogalmazott Szalai Szabolcs. Egyetemi elfoglaltsága mellett régóta tagja a celldömölki Soltis Lajos Színháznak, a színészet számára a nagy szerelem. Közben újságot írt, televíziózott és jelenleg rádiózik. Az előzmények azonban még régebbre nyúlnak vissza: a kultúra iránti vonzalmát kisgyermekkorából – a szülői házból és az iskolából – hozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!