Szombathely

2015.05.17. 18:29

Félmillió forint értékű adomány gyűlt össze a hétgyermekes családnak: jótékonysági délutánt tartottak a szombathelyi színházban

Szombathely - A „Te csak tedd a jót!” elnevezésű jótékonysági délutánon félmillió forintot érő adományt nyújtottak át a Sütő családnak.

Lisztmayer Zsófia

Márciusban megjelent riportunknak köszönhetően sokan siettek a szombathelyi Sütő család segítségére. Sütő Zoltán, hét gyermek apukája tavaly szenvedett balesetet, amelynek következtében nyaktól lefelé lebénult. Az édesanya, Zsuzsi kitartása és ereje azonban az egész családnak segít átvészelni a nehéz időszakot.

Vasárnap délután jótékonysági rendezvényt tartottak a Weöres Sándor Színházban, amelyet a Rotary Club Szombathely, a Savaria Lions Club, a Soroptimist International Club Szombathely Colonia Savaria, valamint a Zonta Club Szombathely klubok közösen szerveztek meg azért, hogy segíthessenek a családnak. Az eseményen bemutatkozott a négy klub, a vendégek pedig egyebek között zenés és táncos produkciókat tekinthettek meg, majd egy fogadáson vehettek részt.

 

Zsámboki Árpád, az esemény főszervezője, valamint a Savaria Lions Club elnöke szerint az előzetes érdeklődés is jelezte, hogy sok ember szívéhez eljutott a klubok hívószava. – Segítségadásra hívtuk őket azért, hogy a hétgyermekes és nagy krízishelyzetbe jutó Sütő családon segítsünk. A legfontosabb, hogy az életminőségi feltételeik javuljanak. A család otthonának akadálymentesítését önmagunk nem tudjuk megtenni, de szerényen hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az új helyzetnek megfelelő legyen a háztartásuk – mondta el Zsámboki Árpád.

A Sütő családot Zsuzsi, valamint az egyik kisfiú, Achilles képviselte az eseményen. Zsuzsi elmondta: jó érzés neki azt látni, hogy ennyi ember odafigyel rájuk. Elmondta, hogy Zoli már joystickos székben gyakorol, a szakemberek pedig ügyességi feladatokat tanítanak neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!