Szombathely

2015.06.26. 10:59

A Jobbik úgy tudja, egyik vasi önkormányzat sem állt kapcsolatban a Quaestorral

Szombathely – „A Quaestor-ügyben bizonyossá vált, hogy egyre súlyosabb titkai vannak a Fidesznek” – a Jobbik képviselői nyilatkozatot várnak a kormánypárti képviselőktől.

Lisztmayer Zsófia

Pénteken délelőtt Lábodi Gábor, a Jobbik szentgotthárdi elnöke sajtótájékoztatót tartott a Quaestor-ügy kapcsán, mivel szerinte a politikai szálakra a mai napig nem derült fény. Lábodi Gábor elmondta: egyre súlyosabb titkai vannak a Fidesznek. A mai napig nem szólították fel ugyanis képviselőiket arra, hogy büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozzanak: az utolsó időszakban, a cégcsoport bedőlése előtt kivették-e saját pénzüket.

– Mivel a képviselők nem nyilatkoztak, ezért szerintünk az a kérdés, hogy vajon mennyi pénzt vehettek ki az utolsó pillanatokban – mondta el Lábodi Gábor.

Fotó: A szerző

Mint megtudtuk, a Jobbik közleményt adott ki márciusban, ugyanis minden képviselőjük nyilatkozott arról, hogy a cégcsoport bedőlése előtt nem szüntették meg, valamint nem vették ki a megtakarításaikat, hiszen nem is tartották ott a pénzüket. Lábodi Gábor elmondta: arról is nyilatkoztak, hogy családtagjaik érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságok sem érintettek az ügyben.

– A kormánypárt ezt a mai napig sem tette meg, ezért felszólítjuk a megye kormánypárti politikusait, hogy tegyék meg a nyilatkozatokat a Quaestor-ügyben. A Vas megyei közélet tisztasága érdekében erre mindenképpen szükség van. Bana Tibor, a Jobbik megyei elnöke már nyilatkozott, szolgáljon ez jó példával.

Lábodi Gábor hozzátette: - Minden településen, ahol a helyi önkormányzatokban a Jobbik képviselői helyet kaptak, a polgármestereknek írásban benyújtottuk a kérdést, hogy melyik intézetnél tartja az önkormányzat a megtakarításait, hol kezeltetik a számláikat. A kapott válaszok alapján elmondhatjuk, hogy nincs tudomásunk arról, hogy valamelyik Vas megyei önkormányzat kapcsolatban állt volna a bedőlt brókercsoportok valamelyikével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!