Szombathely

2015.08.03. 14:21

Akadémia a lányoknak - Már működik a régiós utánpótlásképző központ

Szombathely - Megalakult és már gőzerővel készül a 2015/2016-os női szezonra a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia.

Tóth Gábor

Sajtótájékoztatón jelentették be hétfőn a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia létrejöttét. Pődör Zoltán ügyvezető elnök az elmúlt napok történéseiről beszámolva elmondta, hogy a Student Comfort KUK, a Szombathelyi Sportiskola és a Haladás VSE összes játékosa átigazolt az akadémiába. A jövőben tehát egy klubban összpontosul a szombathelyi női kézilabda jelenleg 220 játékost tartozik az akadémia kötelékébe. Elhangzott, hogy a szombathelyi akadémia a Magyar Kézilabda Szövetség felkérésére jött létre, és a Nemzeti Kézilabda Akadémiával együttműködve régiós utánpótlásképző központként működik a jövőben. Már elkészült egy 4500 négyzetméteres, a kor követeleményeit kielégítő új kézilabdacsarnok terve is (nem a leendő Rohonci úti létesítményben) a projektet támogatja a város, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség is. A felnőtt női csapat az NB II-be kapott besorolást (az NB I/B-s joggal a Haladás VSE rendelkezik, de a zöld-fehéreknek nincs játékosuk), de ha felkérést kap a szövetségtől, úgy természetesen vállalja a másodosztályt ez szeptember elejéig, közepéig eldől. Az újonnan alakult klub első csapata az egyetemi csarnokban játssza majd a meccseit, de jó esély van rá, hogy januártól birtokba vegye az Arena Savariát. Az akadémia központja ideiglenesen az egyetem épületében lesz.

Balról Józsa Krisztián, Debreczeni György, Gódor Mihály, Pődör Zoltán ügyvezető, Kozma Norbert. Fotó: Unger Tamás

- Nagy megtiszteleltés, hogy az országos szövetség és a nemzeti akadémia partnereként dolgozhatunk a jövőben, óriási lehetőség ez a szombathelyi női kézilabda számára - fogalmazott Pödör Zoltán. - A legkisebbektől a legnagyobbakig egy egységesen felépített szakmai rendszer alapján dolgoznak az edzőink. Folytatjuk az iskolai programjainkat és megpróbálunk óvódákat is bevonni az utánpótlásképző rendszerünkbe. Fontos hangsúlyozni, hogy a törekvéseinket Szombathely városvezetése is támogatja. Jó úton járunk, de sok még a tennivalónk.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnökségét is: Pődör Zoltán (ügyvezető elnök), Takács Balázs, Horváth Balázs, Szakács Marcell, Kozma Norbert, Horváth Roland, Németh Tibor, Debreczeni György, Gódor Mihály, Józsa Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!