Szombathely

2015.08.10. 12:01

Vasiak segítsenek a menekülteknek? Itt keresnek önkénteseket

A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete is közreműködik a menedéket kérők megsegítésében.

Megyénket ezidáig csak felületesen érintette a bevándorlási hullám, de előbb- utóbb itt is várható, hogy nagyobb számban jelennek meg migránsok.

A vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek több befogadó állomáson teljesítenek szolgálatot, valamint együttműködünk a bevándorlási hivatallal.  A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete önkéntesek jelentkezését várja, akik rendelkeznek alapvető elsősegélynyújtási ismeretekkel és valamilyen idegen nyelvet (angol, francia, szláv nyelvek) alapfokon beszélnek. Ezek az önkéntesek várhatóan októberben teljesítenének szolgálatot a röszkei határállomásnál lévő befogadó állomáson, napi 6 órában, 1 hétig. Utaztatásukról és ellátásukról a Vöröskereszt gondoskodik. Feladatuk lenne: alapvető tisztálkodási  eszközök csomagolása és kiosztása kisgyermekes családoknak, valamint kommunikációs és irányítási feladatok, információ adása a keresőszolgálatról.  Az önkéntesek előzőleg felkészítést kapnak, hogy hatékonyan tudják ellátni feladatukat.

Jelentkezni a [email protected] , valamint az 509-704-es telefonszámon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!