Szombathely

2015.09.01. 14:06

Miért maradt el idén a szombathelyi gólyatábor?

Mindenkinek feltűnt, de leginkább a környéken lakóknak, hogy elmaradt a szokásos egyhetes zajongás a Savaria Egyetemi Központ környékén. Valóban, idén elmaradt az egyetmi élet előtti nagy buli, a gólyatábor.

Vadas Krisztina

Évről évre egyre kisebb szabású rendezvényként, de mindig volt gólyatábor. Ez idén elmaradt.

Ennek az egyetemnek csak úgy van jövője, ha valóban leválik a Nyugat-magyarországi Egyetemről - mondta egy neve elhallgatását kérő  egyetemista. - Úgy hallottam, hogy idén is szerettek volna gólyatábort, de Sopron úgy gondolta, hogy nem fér bele a költségvetésbe. Csak akkor engedélyezték volna a rendezvényt, ha a végén kihozzák nullszaldóra. Ha ebbe beleegyeztek volna, akkor óriási anyagi terhet róttak volna a gólyákra, mert 30-40 ezer forintot kellett volna a gólyatáborra kifizetniük, ezt pedig nem vállalták a szervezők, hiszen az egyetem amúgy is megterheli a pénztárcát.

Nehéz lehet most a gólyáknak, hiszen a megszokott otthoni, középiskolai környezetből kiszakadni senkinek sem egyszerű. Az előző években azt tapasztaltuk, hogy a gólyatábor feloldja az aggodalmakat, segít a fiataloknak beilleszkedni az új környezetbe, és sokkal lazább közegben ismerkedhetnek meg társaikkal. Ez most kimaradt a gólyák életéből, muszáj lesz két óra között a szünetben megismerkedni egymással, és nehezebb lesz azt is kideríteni, ki az, akitől a szorgalmi időszak végén jegyzetet lehet kérni, vagy akivel együtt indulhatunk el az esti buliba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!