Szombathely

2015.09.25. 09:41

Star Wars céllövölde és pneumatikus kódfejtő játék - Ilyen lesz a Kutatók éjszakája a SEK-en

Óriási az érdeklődés a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja által rendezett Kutatók éjszakája szombathelyi programjai iránt, amelyekre előzetesen már hatszázan regisztráltak. A B épület aulájában állít ki a duális gépészmérnökképzés a partnercégeivel. A megnyitó pénteken 15 órakor lesz az aulában.

Vas Népe

A BPW-Hungária Kft. tengelyvégcsavar-szerelő padot és egy meglepetés játékot hoz, a Delphi Hungary Kft. logikai játékokat gyerekeknek, és látványos mérnöki eszközöket: lesz nyúlásmérés, hibakereső játék, áramkörépítés, rejtvény. Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. pneumatikus kódfejtő játékkal és Star Wars Céllövöldével, az iQor Global Services Hungary Kft. plazmagömbbel, bombahatástalanító játékkal, nyerőautomatával, elektromos kísérletekkel várja a látogatókat. A LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. pneumatikus táblát hoz, és kiállítja tesztautóját a C épület bejárata elé. Az Opel Szentgotthárd Kft. kvízjátékkal és hengerfejjel érkezik, amibe szelepeket kell szerelni időre.

A Roto Elzett Certa Kft. 3D nyomtatót mutat be és mini kvízjátékkal várja az érdeklődőket. Az Uniriv Kft. két teljesen manuális ördöglakat-készítő szerszámot mutat be, amely nagy sláger a gyerekek körében. Ezenkívül logikai tesztkérdéseket futtat majd egy alkalmazáson, tableteken.

A NYME TTMK Savaria Műszaki Intézet szél- és napenergia, valamint marógépmodellt állít ki, és lehetőséget biztosít az SMC Hungary Kft. kutatási és fejlesztési csapatának az eredményeik bemutatására. Öttengelyes manipulátor-robotot és egyéb irányítástechnikai és ipari automatizálási eszközök hoznak a kiállításra, animátoraik pedig fizikai kísérleteket mutatnak be játékos módon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!