Szombathely

2015.10.25. 18:56

Esküvői trendek nyomában

Szombathely – Esküvői kiállításon jártunk vasárnap a Claudius szállodában. Ruhákról, sminkről, zenéről is beszélgettünk.

Vadas Krisztina

Mi más lenne a legmeghatározóbb egy esküvőn, mint a menyasszony ruhája? Mint minden ruhanemű esetében, itt is változnak a trendek. Bár néhány évvel ezelőtt hódító útjára indult az egyszerűbb, letisztultabb fazon, a 2016-os szezont a hercegnős ruhák uralják majd. A pánt nélküli, fűzőszerű felsők hódítanak, de egyre többen keresik a „trikópántos” fazont, csipkés hátrésszel. A díszítés tekintetében a csipke örök divat, de emellett jöhet minden, ami csillog: a kövekkel kirakott felsőkért szinte rajonganak a menyasszonyok. Ami viszonylag újdonságnak számít, az a derékpánt, ami nem a ruha, hanem az esküvői dekorációk meghatározó színéhez igazodik.

Egy ötemeletes menyasszonyi torta is terítékre került (Fotók: Ohr Tibor)

Kulcsár Edit szállodaigazgató tájékoztatja az érdeklődőket (Fotók: Ohr Tibor)

Igazán új trendnek az mondható, hogy a menyecskeruha ma már nem csak piros színű lehet: a lazactól a lilán át, bármilyen színben pompázhat a friss feleség. Az egyik kiállító sminkszakértőtől megtudtuk: ő nem követi a trendeket. A menyasszonyok sminkjének, frizurájának és körmének nem feltétlenül kell a legfrissebb divathoz igazodni. Persze, ha az ara személyiségéhez illik, akkor nincs akadálya, de egyébként nem szabad rájuk erőltetni. Sokkal fontosabb, hogy a smink igazodjon a csokorhoz, a ruhához, a dekorációhoz és főleg a menyasszony személyiségéhez. Ha a hétköznapokban nem szokott sminkelni, akkor az esküvőjén sem szabad túlzásba esni: nem fogja jól érezni magát a bőrében. A zene tekintetében egyre népszerűbbek az esküvő DJ-k. Persze vannak olyan házasulandók, akik ragaszkodnak a zenekarokhoz, de a színesebb zenei palettát kedvelők inkább DJ-t választanak. Az egyik esküvői lemezlovas elmondta: volt már olyan esküvő, ahol alternatív zenét kellett játszania, mert olyan volt a vendégsereg, de a legtöbben a retrót kedvelik, mert arra mindenki tud táncolni.

Horváthné Hajmási Eszter fodrász Németh Martinát szépíti (Fotók: Ohr Tibor)

Hidegtálakat, süteményeket kóstolhattak a látogatók, egy ötemeletes torta is terítékre került, és menyasszonyiruha-bemutató is színesítette a programot – a sok-sok érdeklődő nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!