Szombathely

2015.11.09. 16:13

A migránsok kötelező betelepítése ellen gyűjtik az aláírást

Szombathelyen is zajlik az aláírásgyűjtés az EU kötelező betelepítési szabályai ellen.

Cseszkó Tamás

Minderről dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke beszélt hétfőn a Szentháromság-szobornál tartott sajtótájékoztatón, ahol kiemelte, fontos, hogy az emberek ilyen módon is kinyilvánítsák, Brüsszelnek nincs joga hazánkra kényszeríteni egy olyan jogtalan szabályrendszert, amelyet nem akarunk.

- Ha valaki vacsoravendégeket hív, nem ildomos később úgy dönteni, hogy a vacsorára jelentkezőket a szomszédoknak kell ellátni - illusztrálta a jelenlegi helyzetet Hende Csaba, aki szerint a kvótarendszer azért is értelmetlen, mert meghívót jelent további milliók számára. - Az üldözöttekkel szolidárisak vagyunk, de azok a migránsok, akik Szíriából az otthonukat elhagyva Törökországba menekültek, biztonságban vannak. Ők már nem a fenyegető veszély elől menekülnek, hanem a jobb élet reményében szeretnének Európában élni - hangzott el. A politikus aláhúzta, ez azon európai államok ügye, akik meghívják őket, az azonban nincs rendjén, hogy a meghívót kiküldő országok egy csoportja úgy döntsön, hogy más államok is gondoskodjanak ezen vándorló népcsoportokról. - A kvóta növeli a bűnözést és a terrorveszélyt, és veszélyezteti a kultúránkat és az identitásunkat – hangoztatta Hende Csaba, aki arra kérte a szombathelyieket, aláírásukkal támogassák hazánk törekvéseit. Újságírói kérdésre válaszolva a képviselő kifejtette, a kvótarendszer azért is veszélyes, mert elfogadása esetén a következő öt éven belül egy szegednyi illegális bevándorló kötelező letelepítésére kötelezhetnék Magyarországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!