Szombathely

2015.11.03. 11:55

Vigyázat, balesetveszély! - Vakolat potyog az égből Szombathelyen, a Kisfaludy utcában

A Kisfaludy utcában érdemes vigyázni, mert komoly baleset érheti azt, aki épp abban a szerencsétlen pillanatban jár arra, amikor zuhan a tégla.

Vadas Krisztina

Egyik gimnáziumi tanárom mondta mindig: „Ha nem mersz megtenni valamit, mert félsz, hogy bajod esik, akkor az utcára se menj ki, mert bármikor a fejedre eshet egy féltégla.”

Úgy tűnik, manapság különösen igaz ez a mondása, pláne, ha a Kisfaludy utcában jár valaki. A 21-es szám alatti ház előtt a járdát most is törmelék borítja, valószínűleg nemrég vethette magát a mélybe egy újabb tégla, ami megunta már, hogy évek óta a házfalat szolgálja.

A katasztrófavédők tájékoztatása szerint a felelősség a háztulajdonost terheli, ha baleset történik. A megelőző vagy helyreállító munkálatokat is mind neki kell elvégeznie.

Amikor arra jártunk, úgy hallottuk, mintha építkezés zajai szűrődnének ki az épületből. Reméljük, ha valóban felújítás zajlik, akkor a ház homlokzatáról sem feledkeznek majd el.

 

Szerző: Vadas Krisztina

Fotók: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!