Szombathely

2016.01.26. 17:21

Otthonhoz juthatnak a rászoruló családok - A szombathelyi városvezetés önkormányzati bérlakások kiutalásáról döntött nemrég

Szombathely - Önkormányzati bérlakások kiutalásáról döntött nemrég a szombathelyi városvezetés. Egy Széll Kálmán utcai ingatlan is gazdára talált a napokban, a leendő bérlő nagy örömmel fogadta a kedvező hírt.

Médiaközpont

Nem csak ennek az egy családnak sikerült így megoldani a lakhatási gondjait. Tavaly összesen 118 szombathelyi család jutott otthonhoz pályázat útján vagy krízishelyzetükre való tekintettel bizottsági döntés nyomán. Közülük sokan igényes, szépen felújított lakásba költözhettek be. Ezek egy részét az önkormányzat, másik részét pedig a bérlők hozták rendbe, utóbbi esetben a felújítás költsége a bérleti díjból levonható volt. Népszerű ez a konstrukció, országszerte több önkormányzat érdeklődik a Szombathelyen bevált gyakorlat iránt. 2015-ben több mint 115 millió forintot költött ilyen célra a város, és idén is elkülönítik a szükséges forrást.

- 2016-ban mintegy negyvenmillió forintnyi összeget tervezünk a költségvetésben lakásfelújításokra. Ezenkívül a Modern Városok Program keretében egy munkabizottság is létrejön az érintett minisztériummal együttműködve, amelynek célja, hogy elősegítse a lakásgondok megoldását - mondta dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az egyik 68 négyzetméteres ingatlan átadásán.

Az önkormányzat az utóbbi években igyekezett objektív pontrendszert kidolgozni a lakáskérelmek elbírálására, erről Lendvai Ferenc tanácsnok beszélt. Mint mondta, erre amiatt is szükség volt, mert vannak ingatlanok, amelyre negyvenen adnak be igénylést. A cél az, hogy olyan rászoruló jusson bérlakáshoz, aki azt hosszú távon fenn is tudja tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!